Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. jūlijs
Valters, Renārs, Regnārs

Taivānas tuvumā diennakts laikā novērotas 66 Ķīnas militārās lidmašīnas

Taivānas Aizsardzības ministrija ceturtdien paziņoja, ka salas tuvumā 24 stundās ir novērotas 66 Ķīnas militārās lidmašīnas, kas ir lielākais to skaits vienas dienas laikā šogad.

Tas notika dienu pēc tam, kad Ķīna rikoja militārās mācības jūrā netālu no Taivānas.

"66 Tautas atbrīvošanas armijas lidmašīnas un septiņi Tautas atbrīvošanas armijas flotes kuģi, kas darbojās ap Taivānu, tika konstatēti līdz plkst.6.00 (plkst.1.00 pēc Latvijas laika)," teikts Aizsardzības ministrijas paziņojumā.

56 no šīm lidmašīnām šķērsoja 180 kilometrus platā Taivānas šauruma viduslīniju. Aizsardzibas ministrija piebilda, ka "novērojusi situāciju un atbilstoši reaģējusi".

Iepriekšējais vienas dienas rekords šogad tika sasniegts maijā, kad Pekina 24 stundu laikā Taivānas virzienā nosūtīja 62 militārās lidmašīnas un 27 karaflotes kuģus.

Toreiz tas notika militāro mācību laikā, kuras Ķīna rīkoja pēc tam, kad Taivānas prezidenta amatā 20.maijā tika inaugurēts iepriekšējais viceprezidents Lai Cjinde, kuru Pekina dēvē par "bīstamu separātistu".

Ķīna Taivānu uzskata par savu teritoriju, un abu pušu saspīlējums Taivānas šaurumā ir palielinājies pēc Lai uzvaras Taivānas prezidenta vēlēšanās janvārī. Pekina ir brīdinājusi, ka jaunais prezidents atnesīs Taivānai "karu un pagrimumu".

Pekina pēdējos gados ir pastiprinājusi militāro spiedienu uz Taivānu, gandrīz katru dienu nosūtot tās virzienā kara lidmašīnas, dronus un karaflotes kuģus. Eksperti dēvē šādu Pekinas rīcību par "pelēkās zonas taktiku", kas nogurdina Taivānas armiju, vienlaikus atturoties no tiešas karadarbības.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits