Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Talibi uzbrukumā no slēpņa nogalina 10 franču kareivjus

Desmit franču karavīri otrdien gājuši bojā, 21 tika ievainots talibu kaujinieku uzbrukumā Afganistānā. Tādējādi Francija piedzīvojusi lielākos zaudējumus kopš 2002.gada, kad tā sāka savu dalību militārajās operācijās Afganistānā. Savukārt vairāki talibu pašnāvnieki spridzinātāji otrdienas rītā tika nogalināti pēc tam, kad neveiksmīgi mēģināja iekļūt militārajā bāzē valsts austrumos, vēsta AP.

Franču karavīri devās izlūkošanas operācijā rajonā uz austrumiem no Afganistānas galvaspilsētas Kabulas, kad negaidītu uzbrukumu no slēpņa sāka aptuveni simts talibu kaujinieku. Tas ticis veikts no dažādām pusēm, un kaujinieki tajā izmantojuši smago artilēriju. NATO nosūtītie papildspēki esot nogalinājuši "lielu skaitu" talibu.

Nožēlu par notikušo izteicis Francijas prezidents Nikolā Sarkozī, kas arī paziņoja par došanos uz Afganistānu. Analītiķi uzskata, ka šis gadījums izraisīs lielu neapmierinātību Francijā, kur divas trešdaļas sabiedrības oponē franču līdzdalībai Afganistānas konfliktā. "Šajā cīņā pret terorismu Francija ir piedzīvojusi tiešu uzbrukumu, tomēr mana apņemšanās paliek nemainīga. Francija ir apņēmusies cīnīties pret terorismu, par demokrātiju un brīvību," sacīja N.Sarkozī, skaidri pasakot, ka Francija turpinās savu misiju Afganistānā.

Septiņi talibu pašnāvnieki gāja bojā, kad mēģināja iekļūt Salerno militārajā bāzē Hostas pilsētā. Trīs no viņiem paspēja uzspridzināties, bet četri tika nogalināti. Miruši arī divi civiliedzīvotāji. Arī pirmdien notika uzbrukums šai bāzei, kad pie tās pašnāvnieks uzspridzināja mīnētu automašīnu, nogalinot desmit un ievainojot 13 afgāņu civiliedzīvotājus. Pēdējā laika incidenti liecina par drošības situācijas pasliktināšanos Afganistānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits