Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

"Times" un "Guardian" novēršas no Brauna un pauž atbalstu viņa politiskajiem konkurentiem

Lielbritānijas premjeram, Leiboristu partijas līderim Gordonam Braunam nācies atzīt, ka viņš samaksājis dārgi par to, ka pēc tikšanās ar iedzīvotājiem priekšvēlēšanu kampaņas laikā šonedēļ kādu pensionāri nosaucis par "ķertu fanātiķi". Nonākšanu pie šādas atziņas veicināja tas, ka divi laikraksti, kas iepriekš atbalstījuši leiboristus, tagad pauduši simpātijas viņu konkurentiem.

Sestdien atbalstu Konservatīvo partijai pauda _The Times_, savukārt kādreiz leiboristiem lojālā _Guardian _tagad atbalsta Lielbritānijas trešo lielāko partiju - liberāldemokrātus, ziņo _Reuters_. Aģentūra norāda, ka simpātijas no cita vadoša laikraksta – _Independent _– tāpat nebija gaidāmas, savukārt tradicionāli leiboristiem simpatizējošā avīze _Mirror _ziņas par vēlēšanām pārcēlusi uz astoto lapaspusi.Tādējādi, kā secina _Independent _komentētāja, ir izveidojusies Leiboristu partijai neierasta situācija, kad to neatbalsta faktiski neviens laikraksts."Pirms gada _Guardian _uzskatīja, ka leiboristiem jāpārliecina līderi atkāpties. Leiboristi nolēma ciešāk apskaut Brauna kungu. Tā bija kļūda toreiz, un ir skaidrs, ka tas ir nepareizs lēmums arī tagad," ar šādiem vārdiem _Guardian _pauda savu pozīciju pret G.Braunu, ziņo _Sky News_.

The Times atbalsta konservatīvos pirmo reizi kopš 1992.gada, norādot, ka D.Kamerons ir izrādījis drosmi, veselo saprātu un rakstura stingrību un ir spējīgs nodrošināt valstij labāku nākotni. "Ir laiks atkal balsot par Konservatīvo partiju."

Tomēr premjers intervijā Daily Telegraph norādījis, ka viņa partija joprojām cīnās, lai uzvarētu. "Es cīnīšos līdz pēdējām vēlēšanu sekundēm. Es esmu cīnītājs," intervijā teicis G.Brauns.

Runājot par neveiklo situāciju, kad viņš automašīnā pēc tikšanās ar vēlētājiem veltīja neglaimojošus vārdus pensionārei Džilianai Dafijai, aizmirstot, ka viņam joprojām pieslēgts mikrofons, G.Brauns norādīja: "Dažreiz mirkļa karstumā jūs ko pasakāt, un dažreiz jūs par to dārgi samaksājat."

Sky News norāda, ka šis gadījums nāca tieši brīdī, kad G.Brauns jau tā "dzīvojās" pa trešo vietu aptaujās. Premjers vēlāk atgriezās pilsētā, kur dzīvo pensionāre, lai atvainotos, kā arī skaidroja, ka ir pārpratis viņas teikto.

Vēlēšanas Lielbritānijā notiks 6.maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

"The Times" komentārs

"Guardian" komentārs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits