Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Timošenko izvirzītas jaunas apsūdzības par nodokļu nemaksāšanu

Ukrainas bijušajai premjerministrei Jūlijai Timošenko, kam jau piespriests septiņu gadu cietumsods par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, izvirzītas jaunas apsūdzības par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, zādzību un ienākumu ārvalstu valūtās slēpšanu, piektdien paziņoja Ukrainas Valsts nodokļu dienests.

Apsūdzības saistītas ar Ģenerālprokuratūras iepriekš uzsākto kriminālizmeklēšanu par viņas privātā uzņēmuma United Energy Systems of Ukraine (UESU) parāda atmaksāšanu no Ukrainas valsts budžeta līdzekļiem.

"Neskatoties uz slikto Jūlijas Vladimirovnas veselības stāvokli, izmeklētājs izvirzīja viņai apsūdzības Ģenerālprokuratūras iepriekš ierosinātajās lietās, kas saistītas ar viņas uzņēmuma UESU darbību," piektdien paziņoja viņas advokāts Sergejs Vlasenko, uzsverot, ka apsūdzības esot izvirzītas nelikumīgi, jo Timošenko jūtoties slikti un nespējot patstāvīgi pārvietoties. Ukrainas ekspremjere apgalvo, ka viņai sāpot mugura.

Advokāts klāstīja, ka izmeklētājs par apsūdzību izvirzīšanu paziņoja Timošenko cietuma kamerā, kur Timošenko atradusies guļus stāvokli.

Timošenko UESU vadīja 1995.gadā. Izmeklēšana apsūdzēja Timošenko par Ukrainas  valsts budžeta līdzekļu izmantošanu UESU parāda Krievijas  Aizsardzības ministrijai trīs miljardu 233 miljonu 254 tūkstošu 250 grivnu (206,4 miljoni latu) apmērā atmaksāšanai.

Apsūdzība skaidro, ka Timošenko, būdama UESU prezidente un faktiskā īpašniece, visticamāk, vienojās ar toreizējo Ukrainas  premjerministru Pāvelu Lazarenko un "mēģināja izšķiest Ukrainas  valsts budžeta līdzekļus īpaši lielā apmērā, nododot Ukrainas  valdības rokās privātā uzņēmuma UESU saistības pret   Krievijas  Aizsardzības ministriju".

Tāpat Ukrainas  prokurori veic izmeklēšanu pret Timošenko  par viņas iespējamu līdzdalību parlamenta deputāta Jevgeņija Šcerbana pasūtījuma slepkavību, kurš 1996.gadā tika nošauts lidostā.

Jau ziņots, ka Kijevas Pečoras rajona tiesa 11.oktobrī atzina bijušo   Ukrainas   premjerministri Jūliju   Timošenko par vainīgu amata pilnvaru pārsniegšanā saistībā ar     gāzes piegāžu līgumu parakstīšanu starp   Ukrainu   un     Krieviju   un piesprieda viņai septiņu gadu cietumsodu, bet trīs gadu laikā pēc soda izciešanas viņai būs aizliegts ieņemt valsts amatus.

Saskaņā ar tiesneša teikto Timošenko, 2009.gadā liekot Ukrainas   valsts naftas un  gāzes   kompānijai Naftogaz   Ukraina parakstīt līgumus par Krievijas gāzes piegādēm, nodarījusi šai kompānijai zaudējumus 1 miljarda 516 miljonu 365 tūkstošu 234,94 grivnu (98,472 miljonu latu) apmērā. Tiesa arī nolēma, ka Timošenko   šie zaudējumi kompānijai Naftogaz  Ukraina jāatlīdzina.

Ukrainas   opozīcijas partijas Tēvzeme līdere Timošenko savu vainu neatzīst un  ir paziņojusi, ka tiesas spriedums viņai esot ticis uzrakstīts vēl pirms kriminālizmeklēšanas uzsākšanas, jo pašreizējais  Ukrainas   prezidents Viktors Janukovičs saskatot viņā konkurenti.

Šīs prāvas dēļ saasinājušās Ukrainas un Eiropas Savienības attiecības, lai gan Ukrainā vēl pastāv iespēja, ka parlaments izskatīs Timošenko izvirzīto apsūdzību dekriminalizācijas iespēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Toyota atsakās no olimpisko spēļu sponsorēšanas

Japānas autobūves kompānija "Toyota" atteikusies no olimpisko spēļu sponsorēšanas, kā iemeslu minot to, ka spēles kļuvušas "arvien politiskākas" un sportisti tajās paliek otrajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits