Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Timošenko meita baidās par mātes dzīvību

Ukrainā apcietinājumā turētās bijušās premjerministres Jūlijas Timošenko meita Jevgēņija otrdien atzina, ka nespēj atrunāt māti no badastreika un ka katru dienu mostas ar bailēm par mātes dzīvību.

Runājot par ekspremjeri, kas pieteikusi badastreiku protestā pret nule kā notikušo parlamenta vēlēšanu rezultātu falsifikāciju, Jevgēņija sacīja, ka "nezina, cik ilgi viņa izturēs". "ir ļoti grūti sevi kontrolēt un nesākt kliegt pilnā balsī, jo tas viss ir viltojums," norādīja ekspremjeres meita. "Es sapratu, ka es esmu viens no cilvēkiem, kas var viņai palīdzēt. Kaut ko darīt. Bet es nezināju, ko tieši es varu darīt." "Viņa tiek novērota visos stūros. Mēs sarunājamies čukstos. Mums ir jārada kaut kādi fona trokšņi, piemēram, klauvējot, jo tur ir mikrofoni," sacīja Jevgēņija.

Ekspremjere badastreiku ieslodzījumā pieteikusi arī agrāk. "Pirmā reize bija pēc tam, kad viņai uzbruka un viņu piekāva. Tad viņas badastreiks ilga 21 dienu. Tagad es nezinu, cik ilgi viņa izturēs," atzina līderes meita. "Es esmu ļoti satraukta par viņu un viņas veselību, jo viņa cietumā jau ir zaudējusi desmit kilogramus. Viņa ir zaudējusi svaru, un viņa ir ļoti vāja." "Bet viņas noskaņojums ir labs. Ik rītu es pamostos un ceru, ka mana māte ir dzīva, ka ar viņu viss ir kārtībā. Ka viņa naktī nav aizvesta un ka viņai nav uzbrukts. Katru dienu man ir bail par viņas dzīvību."

Ukrainas parlamenta vēlēšanas notika 28.oktobrī. Puse parlamenta tiek ievēlēta pēc partiju sarakstiem, puse - vienmandātu apgabalos. Proporcionālajās - partiju sarakstu - vēlēšanās visvairāk balsu - 30,01% - saņēmusi valdošā Reģionu partija, otrajā vietā ar 25,53% atstājot Timošenko partiju Batkivščina (Tēvzeme), pēc 99,97% balsu saskaitīšanas apliecināja CVK. Pasaules boksa čempiona Vitālija Kļičko proeiropeiskā partija UDAR saņēmusi 13,96%, kompartija - "reģionāļu" sabiedrotie - 13,18%, bet Svoboda (Brīvība) - 10,44% balsu.

Arī vienmandātu apgabalu vēlēšanās atbilstoši oficiālajiem datiem visvairāk deputātu ir "reģionāļiem". Kā norāda opozīcija, vislielākā krāpšanās notikusi tieši vienmandātu apgabalu balsošanas rezultātu apkopošanas gaitā.

Ukrainas Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pirmdien atzina par neiespējamu noteikt vēlēšanu iznākumu piecos vienmandāta vēlēšanu apgabalos un ieteica šajos apgabalos rīkot atkārtotas vēlēšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits