Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Tramps drīzumā varētu "ieskatīties acīs" Ziemeļkorejas karavīriem

ASV prezidents Donalds Tramps, oficiālajās vizītēs apmeklējot Japānu, Ķīnu, Filipīnas, Vjetnamu un arī Savienoto Valstu sabiedroto Dienvidkoreju, iespējams, paviesosies arī demilitarizētajā zonā, kas Dienvidkoreju šķir no izolētās Ziemeļkorejas, vēsta The Guardian.

Aizvadītajā mēnesī Baltais nams uz Dienvidkoreju nosūtīja amatpersonu delegāciju, lai tiktu izvērtētas iespējamās vietas, kuras Trampam apmeklēt vizītes laikā. Par to vēsta Dienvidkorejas ziņu aģentūra Yonhap.

ASV un Ziemeļkorejas starpā valdot neatslābstošam saspīlējumam, sagaidāms, ka Tramps vizītes laikā nodos signālu Ziemeļkorejai - vai nu verbālu, vai "kinētisku", kā vēsta Yonhap informācijas avots, ar to domājot iespējamu Trampa viesošanos demilitarizētajā zonā: "Ļoti iespējams, ka viņš ko tādu darīs, tāpēc viņa palīgi veic nepieciešamos sagatavošanās darbus." 

Ja šis scenārijs realizēsies, Tramps, visticamāk, pavadīs laiku arī Phanmundžomas ciemā un demilitarizētās zonas novērošanas postenī.

Baltais nams pašlaik šo informāciju oficiāli nekomentē.

Demilitarizēto zonu 2012. gadā jau apmeklēja Trampa priekšgājējs amatā Baraks Obama, kurš Ziemeļkorejas teritoriju aplūkoja ar binokļa palīdzību. Tāpat demilitarizētajā zonā savulaik paviesojies arī Bils Klintons.

Attiecības abu valstu starpā ir ļoti nokaitētas, ASV prezidentam veltot apvainojumus Ziemeļkorejas līderim Kimam Čen Unam, un Phenjanas režīmam ar valsts kontrolēto mediju starpniecību regulāri draudot ASV ar atmaksu, tostarp militāru. 

Nupat ASV, Japānas un Dienvidkorejas gaisa spēki veica kārtējo spēka demonstrāciju reģionā, ASV bumbvedējiem B-1B paceļoties no bāzes Guamā un kopā ar abu pārējo valstu iznīcinātājiem veicot lidojumus Japāņu jūras tuvumā.

Lidojums parādīja, ka ASV ir "vienmēr gatava aizstāvēt amerikāņu dzimteni un kā ASV apņēmīgi stāv līdzās Japānai un Dienvidkorejai (..), lai garantētu drošību un stabilitāti" paziņoja ASV Klusā okeāna gaisa spēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits