Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Tūkstošiem cilvēku visā pasaulē vizinās metro bez biksēm

Svētdien tūkstošiem vīriešu un sieviešu visā pasaulē piedalījās jau tradicionālā akcijā No Pants Subway Ride (Bezbikšu metro brauciens), bez biksēm vai svārkiem vizinoties metro.

Ideja par šādu akciju dzima 2001. gadā Ņujorkas organizācijai Improv Everywhere - taču pirmajā reizē bez biksēm metro izbrauca septiņi cilvēki. Gadu gaitā pieauga ne tikai dalībnieku skaits, bet arī paplašinājās akcijas mērogs. Pagājušajā gadā Imrov Everywhere ziņoja, ka akcijā piedalījās aptuveni 3500 cilvēku. Šogad tajā piedalījās ne tikai ņujorkieši, bet arī Londonas, Toronto, Vašingtonas, Mehiko, Amsterdamas un citu pilsētu iedzīvotāji 27 pasaules valstīs.

Kā vēsta britu laikraksts The Daily Mail, Londonas akcija saucās No Trousers Tube Ride, un tajā piedalījās aptuveni 150 cilvēki. Toronto akcija norisinājās piekto gadu pēc kārtas, un daudzi cilvēki izvēlējās papildināt savu jau tā publiskai vietai neierasto izskatu ar interesantiem un smieklīgiem kostīmiem, protams, nepārkāpjot galvenos noteikumus - nekādu bikšu vai svārku, un uzvesties tā, it kā nekas nebūtu noticis.

Tikmēr Madridē policija gandrīz izjauca bezbikšnieku akciju, neļaujot tiem ieiet metro, tāpēc akcijas dalībnieki vienkārši devās uz citu metro staciju. Kā skaidro pasākuma organizatori, akcijai nav nekāda konkrēta un cēla mērķa, vienīgais bezbikšnieku uzdevums ir labi pavadīt laiku.

Šogad organizācija Improv Everywhere aicināja cilvēkus piedalīties akcijā sociālajā tīklā Facebook, un uzaicinājumu apstiprināja vairāk nekā 6300 cilvēku. Pēc akcijas organizatoru vārdiem, Ņujorkā vien bezbikšu braucienā piedalījās aptuveni 4000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits