Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Tulūzas šāvējs noziegumu, iespējams, filmējis

Uzbrucējs, kurš pirmdien Francijā pie Tulūzas ebreju skolas nošāva četrus cilvēkus, savu noziegumu varētu būt nofilmējis, jo viņam pie ķermeņa bija piesprādzēta sporta videokamera, otrdien pavēstīja Francijas iekšlietu ministrs Klods Geons.

Ministrs arī pieļāva, ka slepkava, kurš pēdējo deviņu dienu laikā varētu būt sarīkojis trīs apšaudes ar cilvēku upuriem, iespējams, vēlas nofilmēto materiālu ievietot tīmeklī. "Šodien mēs nezinām, kas viņš ir," Geons otrdien sacīja radio Europe 1. "Patlaban mēs turpinām strādāt. Tālāk mēs tikuši neesam."

Kāds liecinieks pamanījis, ka uzbrucējam "ap kaklu bijusi neliela videokamera", sacīja ministrs. "Tā patiešām ir norāde, par kuru mums ir pateikts. Tā ir videokamera, kas bija piesprādzēta pie krūtīm, un viņš patiešām ir redzēts, kā sacīja liecinieks, ar šo kameru," apliecināja ministrs. "Es nezinu, vai viņš kaut ko ir uzfilmējis."

Vēlāk apmeklējot Tulūzu, lai pārbaudītu drošības pasākumus, ministrs sacīja, ka, pateicoties šai norādei, ir gūts papildinājums tai nelielajai informācijai, kas likumsargiem ir par uzbrucēju. Ar šādu kameru tiek veikts "platleņķa ieraksts, ko var skatīties uz datora. Es uzskatu, ka tas būtiski papildinās slepkavas psiholoģisko portretu," sacīja Geons.

Uzbrucējs, kā šķiet, ir cilvēks, kurš ir "ļoti aukstasinīgs, ļoti mērķtiecīgs un ļoti savaldīgs", norādīja ministrs. Ieraksts veikts, lai to "vai nu skatītos, vai pārraidītu". Likumsargi uzrauga norises tīmeklī, tomēr līdz otrdienas rītam nekādas liecības tur nav konstatētas, sacīja Geons.

Centienos notvert slepkavu policija ir veikusi tūkstošiem identitātes pārbaužu. "Patiešām, ir pārbaudīti karavīri, kas ir atlaisti no armijas un kas varētu vēlēties atriebties, kas ir pauduši neonacistu uzskatus," atzina ministrs. "Tas ir viens izmeklēšanas virziens, tomēr tas nav nozīmīgāks par pārējiem."

Francijas mediji otrdien ziņoja, ka tiek veiktas pārbaudes saistībā ar trim karavīriem, kas savulaik bijuši bāzēti Montobānā. Viņi atlaisti no armijas 2008.gadā, pēc tam kad bija nofotografēti, salutējot nacistu sveicienu.

Jau ziņots, ka apšaudē pie ebreju skolas "Ozar Hatorah" ("Toras dārgumi") pirmdien Tulūzā tika nogalināts 30 gadus vecs reliģijas skolotājs, divi viņa dēli - trīs un sešus gadus veci -, kā arī vēl kāds desmit gadus vecs bērns.

Šāvējs uzbrukumā izmantojis divus ieročus, turklāt viens no tiem bijis tas pats, kas izmantots pagājušajā nedēļā uzbrukumos trim franču karavīriem, kuri arī piederējuši pie minoritāšu grupām. Abos gadījumos uzbrucējs no notikuma vietas aizbēdzis ar motorolleri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits