Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Turcijas uzlidojumos Irākā iznīcinātas kurdu kaujinieku bāzes Ziemeļirākā

Turcija paziņojusi, ka tās kara lidmašīnas uzlidojumos veiksmīgi iznīcinājušas plānotos mērķus Ziemeļirākā pēc tam, kad nedēļas nogalē kurdu grupējums uzņēmās atbildību par pašnāvnieku spridzinātāju uzbrukumu valdības ēkai Turcijas galvaspilsētā Ankarā, vēsta Al Jazeera.

Turcijas Iekšlietu ministrija paziņojusi, ka svētdien veiktajos uzlidojumus iznīcināti 20 mērķi, kas saistīti ar Turcijā aizliegto un par teroristisku organizāciju pasludināto Kurdistānas Strādnieku partiju (PKK). Iznīcināto mērķu vidū bijušas alas, kaujinieku izmitināšanas vietas un ieroču glabātavas.

Gaisa triecieni pa PKK Irākas bāzēm Garā, Hakurkā, Metinā un Kandilā notika dažas stundas pēc tam, kad pašnāvnieks spridzinātājs detonēja spridzekli netālu no ieejas Iekšlietu ministrijai piederošā ēkā, ievainojot divus policistus. Otrs uzbrucējs tika nogalināts apšaudē ar policiju.

Ziņu aģentūra ANF vēstīja, ka PKK plānoja spridzināšanu, lai tā sakristu ar netālu esošā parlamenta sesijas atklāšanu. Spridzināšanu veikušie esot saistīti ar PKK grupējumu Nemirstīgo bataljons. PKK ir pasludināta par teroristisku organizāciju ne tikai Turcijā, bet arī ASV un Eiropas Savienībā.

Dažas stundas pēc sprādziena runu parlamentā, kas atklāja rudens sesiju pēc trīs mēnešus ilgušā vasaras pārtraukuma, teica Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Viņš paziņoja, ka sprādziens pie Iekšlietu ministrijas bijis "pēdējais mēģinājums" vērst teroru pret turkiem. "Tie, kuri apdraud pilsoņu mieru un stabilitāti, nav sasnieguši savus mērķus un nekad nesasniegs," teica prezidents.

PKK, kā arī islāmistu teroristiskā kustība Islāma valsts (ISIL/ISIS) jau agrāk ir veikušas spridzināšanas Turcijas pilsētu centros un tūristu iecienītās vietās. Spridzinātāju uzbrukums svētdien Ataturka bulvārī bija pirmais Ankarā kopš 2016. gada marta, kad 37 cilvēki tika nogalināti ar sprāgstvielām pildītas automašīnas uzspridzināšanā cilvēkiem pārpildītā pilsētas centrālajā transporta mezglā.

Gandrīz pirms gada seši cilvēki zaudēja dzīvību un 81 tika ievainots sprādzienā cilvēkiem pilnā gājēju ielā Stambulas centrā. Turcijas valdība spridzināšanā vainoja kurdu kaujiniekus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits