Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Ukrainas prezidents atlaiž parlamentu

Ukrainas prezidents Viktors Juščenko izdevis rīkojumu par valsts parlamenta atlaišanu un ārkārtas vēlēšanu organizēšanu 7.decembrī, jo šīs Radas partijām nav izdevies vienoties par jaunas valdības izveidi. "Augstākās Radas sestā sasaukuma atlaišana ir zvana sitiens, kurš zvana pašreizējai varai," jau paziņojis opozīcijas Reģionu partijas vadītājs Viktors Janukovičs. Viņaprāt, pie valdības un valsts ekonomikas sabrukuma vainojama līdzšinējā valdība, un vēlētāji to nepiedos.

Pēc koalīcijas sabrukuma premjerministre Jūlija Timošenko vispirms mēģināja vienoties tieši ar Reģionu partiju, bet  pēc tam atgriezās pie sarunām ar līdzšinējo koalīcijas partneri Mūsu Ukraina-Tautas pašaizsardzība. Abi mēģinājumi izveidot jaunu valdību beidzās neveiksmīgi, lai gan Jūlijas Timošenko Bloks (JTB) solīja pieņemt ikvienu prezidentu atbalstošās partijas prasību. "Mēs šo [prezidenta] soli uzskatām par pretkonstitucionālu un bezjēdzīgu. To, kas šodien notika, par visiem simts procentiem izprovocēja prezidents, un koalīcijas sabrukumā vainojams tieši viņš," RIA Novosti apgalvoja JTB priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Portnovs.

Jaunāko aptauju dati rāda, ka parlamenta vēlēšanās Reģionu partiju atbalstītu 22,5% vēlētāju, JTB - 18,8%, Ukrainas Komunistisko partiju - 4,7%, bet Mūsu Ukraina-Tautas pašaizsardzība - tikai 4,6% balsstiesīgo Ukrainas iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits