Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Ukrainas spēku pusē pie Debaļceves krituši 22 karavīri un 150 ievainoti

Ukrainas spēku pusē pēdējo dienu kaujās Debaļcevē un pilsētu atstājot krituši 22 karavīri un vairāk nekā 150 tikuši ievainoti, paziņojis Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieka vietnieks Genādijs Vorobjovs.

"Kopā pēdējās trijās kauju dienās Artemivkas slimnīcā nogādāti 137 ievainoti Ukrainas Bruņoto spēku karavīri, 18 - no Iekšlietu ministrijas, trīs - no Nacionālās gvardes. Kopā pēdējo dienu smagajās kaujās krituši 22 karavīri, no tiem seši - organizētās Debaļceves atstāšanas laikā," paziņojis Vorobjevs.

Vorobjovs arī informējis par Ukrainas spēku plānotās atkāpšanās rezultātiem no Debaļceves.

"Līdz plkst.17 no Debaļceves tika izvesti 2459 karavīri, no kuriem 2112 pārstāv Ukrainas Bruņotos spēkus, 168 - Nacionālo gvardi, 175 - Iekšlietu ministriju, četri - robežsardzi," paziņojis Ukrainas pretterorisma operācijas preses centrs.

No Debaļceves pārdislocētas 200 kara tehnikas vienības, tai skaitā 15 tanki un apmēram 50 bruņutransportieri.

Kā ziņots, Ukrainas spēki trešdien atkāpjas no stratēģiski svarīgās Debaļceves pilsētas, kuru aplenkuši un ieņēmuši Ukrainā iesūtītie Krievijas algotņi un karavīri.

Ignorējot pagājušajā nedēļā Krievijas, Ukrainas, Francijas un Vācijas līderu parakstīto vienošanos par uguns pārtraukšanu Austrumukrainā, Krievijas algotņi un karavīri turpināja intensīvus uzbrukumus un artilērijas apšaudi pret Debaļcevi, kas līdz šim atradās Ukrainas valdības spēku kontrolē.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko trešdien deva rīkojumu Ukrainas armijas un bruņutehnikas atvilkšanai no Debaļceves un jaunu aizsardzības pozīciju ieņemšanai.

Kaut arī Krievija uzstāj, ka tā nekontrolē "separātistus" Austrumukrainā un tā nav nosūtījusi armiju Ukrainā, Krievijas žurnālistu otrdien Debaļcevē uzņemtajos kadros redzams Krievijas Sauszemes spēku komandiera vietnieks ģenerālleitnants Aleksandrs Ļencovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits