Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vatikāns pirms pāvesta vizītes Svētajā Zemē aizstāv palestīniešu tiesības uz suverenitāti

Vatikāna valsts sekretārs Pjetro Parolins ceturtdien aizstāvējis palestīniešu tiesības uz "suverēnu un neatkarīgu" savu zemi un paudis cerību, ka pāvesta Franciska vizīte Svētajā Zemē novedīs pie "drosmīgiem lēmumiem" miera labā.

Pāvests Francisks sestdien sāks savu pirmo vizīti Tuvajos Austrumos, kur apmeklēs Ammānu, Betlēmi un Jeruzalemi.

Parolins, kurš Vatikānā ieņem premjerministra amatam līdzvērtīgu posteni, intervijā Vatikāna televīzijai pauda cerību, ka Franciska vizīte spēs palīdzēt "politiķiem un visiem labas gribas cilvēkiem pieņemt drosmīgus lēmumus ceļā uz mieru".

Jautāts par konkrētiem jautājumiem, par kuriem pāvests gatavojas runāt vizītes laikā, Parolins norādīja, ka tie būs saskaņā ar Vatikāna politiku.

"No vienas puses, Izraēlai ir tiesības pastāvēt mierā un drošībā starptautiski atzītās robežās. (..) Un palestīniešu tautai ir tiesības uz dzimteni - suverēnu un neatkarīgu -, tiesības brīvi pārvietoties, tiesības dzīvot ar cieņu," norādīja Parolins.

Plānots, ka Francisks sāks savu vizīti sestdien Jordānijā, kur tiksies ar Sīrijas bēgļiem.

Svētdien pāvests ar helikopteru dosies uz Betlēmi palestīniešu teritorijās un pēc tam apmeklēs Jeruzalemi, kur aizlūgs par kristiešu vienotību un apmeklēs svētvietas.

Vatikāna lēmums, ka Francisks lidos ar helikopteru tieši no Jordānijas uz Betlēmi, nešķērsojot pa zemi Izraēlas teritoriju, kā to parasti prasa diplomātiskais protokols, ir iepriecinājis palestīniešus, bet sadusmojis Izraēlu.

Vatikāns 2012.gadā atzina palestīniešu teritorijas kā "Palestīnas valsti" un agrāk ir vairākkārt izpelnījies Izraēlas dusmas par nostāšanos palestīniešu pusē. Tomēr pēdējos gados attiecības ir uzlabojušās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits