Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Venecuēlas opozīcijas kandidāts mudina Maduro "paiet malā"

Venecuēlas opozīcijas prezidenta amata kandidāts Edmundo Gonsaless, kas, kā uzskata opozīcija, uzvarējis nule notikušajās prezidenta vēlēšanās, pirmdien sacīja, ka ir gatavs runāt par varas pārņemšanu un mudināja patlabanējo valsts galvu Nikolasu Maduro "paiet malā"

"Nikolasa Maduro kungs, respektējiet to, ko visi venecuēlieši ir nolēmuši... Jums un jūsu valdībai vajadzētu paiet malā... Es esmu gatavs dialogam," sociālajos medijos publicētajā video sacīja  Gonsaless.

"Katru dienu, kad jūs kavējat pāreju uz demokrātiju, venecuēlieši cieš no valsts krīzes un bez brīvības. Turēšanās pie varas tikai pasliktina mūsu tautas ciešanas. Ir pienācis mūsu laiks," sacīja opozicionārs.

Kopš apstrīdētajām vēlēšanām Gonsaless un viņa kolēģe opozīcijas līdere Marija Korina Mačado, kurai pašai bija liegts kandidēt, slēpjas, jo prokurori pret abiem sākuši izmeklēšanu.

Gonsaless jau vairākas nedēļas nav publiski redzēts, bet Mačado sestdien parādījās opozīcijas mītiņā Karakasā.

Sestdienas protesta akcija bija pēdējā kopš jūlijā notikušajām vēlēšanām, kurās Maduro atbilstoši oficiālajiem rezultātiem  izcīnījis trešo sešu gadu termiņu.

Valsts vēlēšanu padome dažu stundu laikā pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas par uzvarētāju pasludināja Maduro, apgalvojot, ka viņš saņēmis 52% balsu, un augusta sākumā ratificēja vēlēšanu rezultātus. Tā nesniedza sīkāku izklāstu par rezultātiem.

Opozīcija apgalvo, ka tās veiktā vēlēšanu iecirkņu rezultātu apkopošana liecina, ka Gonsaless ieguvis vairāk nekā divas trešdaļas balsu.

Oficiālie avoti ziņoja, ka ar vēlēšanām saistītos protestos ir nogalināti 25 cilvēki, 192 ievainoti un 2400 aizturēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits