Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Venecuēlas prezidents Čavess ir kritiskā stāvoklī

Venecuēlas prezidents Ugo Čavess, kurš atrodas Kubā pēc viņam izdarītas ārkārtas operācijas, ir kritiskā, bet stabilā stāvoklī, sestdien ziņoja Maiami laikraksts "El Nuevo Herald", atsaucoties uz ziņu avotiem ASV izlūkdienestā.

Venecuēlas valdība ir paziņojusi, ka prezidentam 10.jūnijā izoperēts iegurņa augonis un viņš pēc operācijas veiksmīgi atveseļojas. Viņa brālis ir pavēstījis Venecuēlas plašsaziņas līdzekļiem, ka Čavess varētu atgriezties Venecuēlas galvaspilsētā Karakasā apmēram divu nedēļu laikā.

Venecuēlas valdība tomēr nav sniegusi sīkākas ziņas par Čavesa veselības stāvokli. Pret to iebilst opozīcija, kas uzstāj, ka prezidentam pārvaldīt valsti, atrodoties ārzemēs, ir nekonstitucionāli.

Spāņu valodā iznākošais laikraksts "El Nuevo Herald" citēja vārdā nenosauktus ziņu avotus ASV izlūkdienestā, kuri atteicās komentēt Venecuēlā pastāvošās baumas, ka Čavess varbūt ārstējas no prostatas (priekšdziedzera) vēža.

Viens no šiem ziņu avotiem tomēr sacīja, ka Čavess "ir kritiskā stāvoklī; ne gluži uz nāves robežas, bet tiešām kritiskā un sarežģītā [stāvoklī]".

Tie paši ziņu avoti sacīja, ka Čavesa meita Rosinesa un viņa māte Marisabela Rodrigesa pirms trim dienām steidzami aizvestas uz Kubu ar gaisa spēku lidmašīnu.

Čavess pēc gandrīz divu nedēļu ilgas viņam neraksturīgas klusēšanas piektdien uzrakstīja mikroblogu sociālās saziņas tīklā "Twitter", tomēr neizskaidrojot, kāpēc viņš tik ilgi uzturas Kubā pēc operācijas.

"Labrīt maniem [sekotājiem Tviterī]. Ir mana Armijas diena, un saule spoži mirdz. Es sūtu lielu apskāvienu saviem karavīriem un savai mīļotajai tautai," rakstīja Čavess kā šī tīkla lietotājs @chavezcandanga.

65 gadus vecais Čavess 10.jūnijā tika hospitalizēts Venecuēlas sabiedrotās Kubas galvaspilsētā Havanā, un amatpersonas paziņoja, ka viņam tur izoperēts iegurņa augonis. Pēc šīs operācijas Čavess neraksturīgi ilgi un klusi turpina uzturēties Kubā.

Venecuēlas amatpersonas uzstāj, ka Čavess veiksmīgi atveseļojas un dod rīkojumus no Kubas, kā arī ir informēts par Venecuēlā notiekošo.

Čavesam neraksturīgā klusēšana pamudinājusi viņa pretiniekus izteikt pieņemumus, ka viņam varbūt veikta plastiskā ķirurģija vai viņš varbūt ar savu slimību mēģina iegūt simpātijas pirms prezidenta vēlēšanām 2012.gadā, kurās viņš kandidēs uz trešo amata termiņu.

Čavess 8.jūnijā ieradās Kubā, kas bija pēdējā valsts viņa ārzemju brauciena maršrutā, kura laikā viņš apmeklēja arī Brazīliju un Ekvadoru. Kad Čavess sajuta asas sāpes, viņam diagnosticēja iegurņa augoni, kas bija nekavējoties jāizoperē.

Opozīcijas deputāti, kuriem ir 40 procenti mandātu Venecuēlas vienpalātas parlamentā, uzskata, ka Čavesa ilgstošās prombūtnes dēļ viņu vajadzētu aizstāt viceprezidentam Eliasam Hauam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits