Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

VIDEO un FOTO | Sprādzieni un apšaude satricina Oslo, vismaz 11 cilvēki gājuši bojā

Norvēģijas galvaspilsētā Oslo piektdien notika spēcīgi sprādzieni valdības ēku rajonā. Terora aktā bojā gājuši vismaz septiņi cilvēki, bet pārdesmit cilvēku guvuši ievainojumus, divi no tiem ir smagā stāvoklī. Savukārt kāds viltus policists atklājis uguni valdošās partijas jauniešu vasaras nometnē, nogalinot četrus cilvēkus, ziņo Norvēģijas mediji.

Norvēģijas policija piektdienas vakarā paziņoja, ka abi incidenti - sprādziens Oslo centrā un valdošās partijas jauniešu vasaras nometnē - ir savstarpēji cieši saistīti.

Spēcīgie sprādzieni notika pie valdības un Norvēģijas lielākā tabloīda VG redakcijas ēkām. Izsisti logu stikli 17 stāvu augstajā valdības ēkā, ka arī tuvējo ministriju un laikraksta VG redakcijas ēkās, bet naftas ministrijas ēkā izcēlies ugunsgrēks. Valdības un Finanšu ministrijas ēkām nodarīti būtiski postījumi.

Savukārt kāds vīrietis policijas formā piektdienas vakarā atklāja uguni valdošās Darba partijas jauniešu vasaras nometnē Utoejas salā, kas atrodas galvaspilsētas Oslo apkaimē, nogalinot vairākus cilvēkus.

Policijai pagaidām vēl nav zināms, kas sarīkojis šos terora aktus.

Dagabladet.no ziņo, ka sprādziena rezultātā vairāki cilvēki zaudējuši dzīvības, taču to skaits vēl nav zināms. Tabloīda Verdens Gang, kas atrodas blakus sprādziena vietai, reportieri interneta portālā vg.no ziņo, ka ministriju telpās redzēti miruši cilvēki, vismaz septiņi cilvēki hospitalizēti.

"Jūs nevarat doties tālāk, jo vēl kaut kur ir divas bumbas, taču mēs nezinām, kur tās ir," Aftenpost.no reportieriem teikuši policisti. Oficiālajā policijas paziņojumā teikts, ka sprādziens noticis plkst. 15.26 pēc Norvēģijas laika, policija cenšas noskaidrot sprādziena iemeslus.

BBC ziņo, ka premjerminstrs Jenss Stoltenbergs nav cietis. Liecinieki vēsta, ka vismaz astoņi cilvēki guvuši savainojumus, taču precīzs cietušo skaits vēl nav zināms.

Sprādziena iemesli vēl nav noskaidroti, policija lūdz reportierus pamest notikuma vietu, ēkā varētu būt vēl sprāgstvielas. Visa apkārtne nosēta stikliem, tuvāko ēku logu stikli ir pilnībā izbiruši. Ielas ir pilnas ar panikā bēgošiem cilvēkiem, daudziem sejas un rokas ir asinīs, no notikuma vietas ziņo Aftenposten.no reportieris. Skan trauksmes sirēnas, policija cenšas ierobežot un slēgt kvartālu. Sprādziena troksnis esot bijis dzirdams vai visā Oslo pilsētā. Visas ielas Oslo centrā ir slēgtas.

BBC, atsaucoties uz norvēģu sabiedriskā radio staciju NRK, ziņo, ka izpostīta arī tabloīda VG redkacija.  Uz ielas var redzēt nokritušus cilvēkus, kuru ķermeņi ir asinīs.  

(Plašāka informācija sekos)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits