Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Zemestrīcē Ķīnā gājuši bojā vismaz 73 cilvēki

6,6 magnitūdas stiprā zemestrīcē, kas piemeklējusi Gaņsu provinci Ķīnas rietumos, gājuši bojā vismaz 73 cilvēki, bet vairāk nekā 400 guvuši smagus ievainojumus, pirmdien ziņo vietējās amatpersonas.

Zemestrīce notikusi plkst.7.45 (plkst.1.45 pēc Latvijas laika) Miņsjaņas un Džjansjaņas rajonos, vēsta aģentūra Siņhua. Zemestrīces epicentrs atradies tikai 9,8 kilometru dziļumā aptuveni 177 kilometrus no provinces galvaspilsētas Laņdžou, un pazemes grūdieni nodarījuši nopietnus postījumus septiņām pilsētām. Starp visvairāk cietušajām pilsētām ir Dinsji, kuras iedzīvotāju skaits sasniedz 2,7 miljonus.

Plkst.9.12 to pašu apvidu skāra vēl viena zemestrīce, kuras stiprums bija 5,6 magnitūdas. Zemestrīcēm sekojis 371 pēcgrūdiens. Vislielākais upuru skaits ir Miņsjaņā, ziņo Ķīnas televīzijas kanāls CCTV.

Gaņsu provinces amatpersonas vēsta, ka zemestrīcē stipri cietis 21 000 ēku, no kurām 1200 pilnībā sabrukušas. Ar 13 pilsētām pārtraukti sakari, bet dažviet pārtraukta elektroenerģijas piegāde.

Tikmēr glābēji nomaļajā kalnainajā apvidū turpina cietušo meklēšanu. Uz katastrofas zonu nosūtīti 500 karavīri, tostarp 120 militārpersonas, kas īpaši sagatavotas glābšanas darbiem, vēsta interneta ziņu portāls 163.com. Glābšanas darbus varētu apgrūtināt šajā apvidū gaidāmās lietusgāzes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Orbāns Kijivā mudina Zelenski piekrist pamieram

Ungārijas premjers Viktors Orbāns, kurš vakar ieradies negaidītā vizītē Kijivā, aicinājis Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski apdomāt iespēju noslēgt vienošanos par uguns pārtraukšanu ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits