Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

«Zemestrīces ezeri» rada jaunas briesmas Ķīnā

Ķīnas armijas karavīri pirmdien sāka operāciju, lai samazinātu ūdens līmeni "zemestrīces ezerā", kas izveidojies vienā no Sičuaņas provinces upēm. Šī ūdens krātuve draud izraisīt plūdus un pakļaut briesmām vairāk kā miljonu iedzīvotāju. Šobrīd 12.maija zemestrīces upuru skaits pieaudzis līdz 65 tūkstošiem, bet 23 tūkstoši cilvēku tiek uzskatīti par pazudušiem, vēsta AFP.

Spēcīgās zemestrīces izraisīti zemes nogruvumi aizsprostojuši vairākas provinces upes, tādējādi izveidojot 35 "zemestrīces ezerus". Ūdens līmeņa paaugstināšanās tajos var pārraut aizsprostus un izraisīt plūdus. Pagaidām amatpersonām vislielāko satraukumu rada Dzjaņas upē izveidojies ezers, jo tajā strauji pieaug ūdens līmenis. Tuvākajās dienās tiek solītas arī spēcīgas lietusgāzes. Ja notiek ļaunākais un aizsprosti neiztur ūdens radīto slodzi, var tikt izraisīti plūdi, kuru rezultātā riskam tiktu pakļauti 1,2 miljoni cilvēku. Pagaidām no apdraudētā rajona ir evakuēts 100 tūkstošu iedzīvotāju. Pirmdien 1800 ķīniešu karavīru un policistu devās uz Dzjaņas upi, lai ar sprāgstvielām nojauktu daļu no zemes nogruvuma izraisītā aizsprosta. Riskam ir pakļauti arī ūdenskrātuvju dambji. 69 no tiem var sabrukt, 310 pamatīgi bojājusi zemestrīce, bet vairāk kā tūkstotim bojājumi nav ļoti nopietni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits