Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Zirga gaļas skandālā iesaistītais franču uzņēmums pārtrauc saldētas gaļas vairumtirdzniecību

Eiropu pāršalkušajā zirga gaļas skandālā iesaistītais franču uzņēmums Spanghero pārtrauc saldētas gaļas vairumtirdzniecību, piektdien pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Tā vietā uzņēmums nolēmis savu darbību koncentrēt uz maltās gaļas produktiem un gatavu maltīšu pagatavošanu. Jāatgādina, ka Francija pirmdien ļāva daļēji atjaunot "Spanghero" darbību.

Lai gan Spanghero pirmdien tika atļauts atsākt maltas gaļas, desu un maltīšu ražošanu, uzņēmumam liegts uzglabāt saldētu gaļu. Francijas Lauksaimniecības ministrija piektdien no jauna apstiprināja Spanghero noteikto aizliegumu uzglabāt saldētu gaļu.

Francijas valdība pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Spanghero importētā zirga gaļa no Rumānijas izvesta, skaidri un pareizi marķēta kā zirga gaļa, bet Spanghero to vēlāk atkārtoti marķējis, uzdodot par liellopu gaļu. 500 tonnas šīs gaļas tika nosūtītas franču saldēto maltīšu ražotāja Comigel rūpnīcai Luksemburgā. No attiecīgās zirga gaļas Comigel saražojis 4,5 miljonus produktu, kas pārdoti 28 dažādām kompānijām 13 Eiropas valstīs.

Jau vēstīts, ka Eiropu piemeklējis zirga gaļas skandāls, kas aizsākās, kad īru un britu uzņēmumu izgatavoto liellopu gaļas burgeru sastāvā tika konstatēta zirga gaļa.

Skandāls spēkā pieņēmās aizpagājušajā nedēļā, kad saldēto pārtikas produktu uzņēmuma Findus Lielbritānijas filiāle sāka no tirdzniecības atsaukt liellopu gaļas lazanju. Šāds lēmums tika pieņemts, balstoties uz piegādātāja - franču uzņēmuma Comigel - sniegto informāciju par veiktajām pārbaudēm, kuras uzrādīja, ka produkti satur 60% līdz pat 100% zirga gaļas. Kopš tā laika no lielveikalu plauktiem izņemti miljoniem liellopu gaļas produktu, lai pārbaudītu, vai šo izstrādājumu sastāvā nav zirga gaļas.

Veikalos nopērkamajos kā liellopu gaļas maltītes marķētajos produktos zirga gaļa atklāta jau Lielbritānijā, Francijā, Austrijā, Norvēģijā, Dānijā, Nīderlandē, Vācijā, Zviedrijā, Slovēnijā, Rumānijā, Bulgārijā, Spānijā un pat Honkongā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits