Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

150 cilvēki hospitalizēti pēc gāzes mākoņa parādīšanās Anglijas krastā

Neskaidras izcelsmes kaitīgas gāzes mākonis, kas nedēļas nogalē uzradās Anglijas Lamanša piekrastē, vairāk nekā simtam cilvēku radījis kairinājumu acīs un rīklē.

Kad nezināmas gāzes mākonis svētdien uzradās Austrumsaseksas krastā, aptuveni 150 cilvēkiem Īstbornas pilsētas slimnīcā sniegta medicīniskā palīdzība, pirmdien pavēstīja Saseksas policija.

Gāzes sastāvs joprojām ir neskaidrs, tomēr ļoti maz ticams, ka tajā bijis hlors, kā tas izskanējis sociālajos medijos, norādījuši vietējie ugunsdzēsības un glābšanas dienesti.

"Kaut arī iedarbība bija nepatīkama, tā nebija nopietna, un patlaban notiek vairāku partnerībā strādājošu dienestu izmeklēšana, lai noskaidrotu gāzes avotu," norādīja policija.

Ķimikālijas arī agrāk atdzītas pāri Lamanšam no Eiropas rūpnieciskajiem objektiem, tomēr, kā liecina meteoroloģiskie novērojumi, svētdien notikušo šādi nevar izskaidrot.

"Lai arī kas tas būtu bijis, tas oda pēc degošas plastmasas," sacīja Karaliskās Nacionālās Glābšanas laivu organizācijas pārstāvis Bobs Džefrijs.

Policija un ugunsdzēsēji jau svētdien brīdināja Anglijas dienvidu piekrastes iedzīvotājus palikt mājās un evakuēja cilvēkus no pludmalēm pēc ziņām, ka šo rajonu piemeklējusi ķīmiska dūmaka.

Saseksas grāfistes policija paziņoja, ka šī dūmaka "izraisījusi diskomfortu cilvēkiem [Saseksas] piekrastē no Īstbornas līdz Bērlingepai", un aicināja cilvēkus izvairīties no vietējām pludmalēm un palikt mājās ar aizvērtiem logiem, ja mājas atrodas krasta tuvumā.

Saseksas policijas galvenais inspektors Brūss Metjūzs tviterī rakstīja, ka kairinošas gāzes mākonis virzās uz Īstbornas un Bekshilas rajoniem Saseksā.

Top komentāri

Kārlis
K
Ilgi gan tas mūsu mākonis no Slokas ceļoja līdz Anglijai..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits