Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

220 Hamburgas G20 samitu uzraugošos policistus aizsūta mājās par nepiedienīgu uzdzīvi

Gatavošanos G20 valstu līderu samitam, kas nākamnedēļ notiks Hamburgā, pāršalcis skandāls, kas nedara godu Berlīnes policijai. 220 likumsargi aizsūtīti atpakaļ uz Berlīni, jo barakās, kurās viņi izvietoti pirms samita, pamanīti pagalmā lietojot alkoholu, urinējot un pat nodarbojoties ar seksu, vēsta BBC.

Kopumā kārtības uzturēšanai samita laikā norīkoti 20 tūkstoši likumsargu, no viņiem tūkstotis - no Berlīnes. 220 mājās aizsūtīto likumsargu vietā Berlīnes policija vietā sūtīs citus.

Uzdzīve sākusies jau drīz pēc tam, kad pustūkstotis no Berlīnes atbraukušo policistu ieradās barakās Hamburgas ziemeļos. Kaut likumsargi minētajā brīdī nepildīja dienesta pienākumus, viņu rīcību policijas amatpersonas raksturoja kā nepieņemamu.

Policijas pārstāvis Tomass Noiendorfs likumsargu uzvedību raksturoja kā "vienkārši apkaunojošu". 

Berlīnes tabloīds Berlin BZ ziņojis, ka vairāki desmiti policistu uzdzīvojuši līdz pat vēlai naktij, tostarp nodarbojušies ar seksu, urinējuši pagalmā, kāda sieviete halātā dejojusi uz galda, rokās turot šaujamieroci.

Berlīnes policija tabloīda vēstīto nav noliegusi. Vārdā nenosaukts policists atzinis, ka Berlīnes likumsargiem bijis daudz brīva laika, jo viņu maiņa sākusies vien pirmdienas vakarā. Policisti esot gribējuši skatīties televīziju, bet istaba, kurā atradies televizors, bija slēgta.

Šo informāciju intervijā Die Zeit apstiprinājis arī Noiendorfs: "Viņiem bija garlaicīgi, jo nebija pieejama televīzija. Taču tas nenozīmē, ka likumsargs ārā drīkst nodarboties ar seksu." 

Pašlaik nav precīzi zināms, cik no pārkāpējiem bija likumsargi, cik - vietējie iedzīvotāji, bet Hamburgas varas iestādes pieprasījušas, lai visi 220 konkrētajā mītnē izvietotie Berlīnes likumsargi tiktu aizsūtīti atpakaļ uz Berlīni, vēsta Deutsche Welle.

G20 samits Hamburgā notiks no 7. līdz 8.jūlijam un būs divpadsmitā G20 valstu līderu tikšanās reize.

Top komentāri

Grenadier
G
Eins, zwei, Polizei... :))) TV istaba bija slēgta - krutākā atruna ever! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits