Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

Moody's samazina eirozonas jaunā glābšanas fonda kredītreitingu

Starptautiskā reitingu aģentūra Moody's Investors Service (Moody's) nedēļas nogalē samazinājusi eirozonas jaunā glābšanas fonda - Eiropas Stabilitātes mehānisma (ESM) - kredītreitingu, kas iepriekš tika noteikts augstākajā AAA līmenī.

Aģentūra fonda kredītreitingu samazinājusi par vienu pakāpi - līdz Aa1, nosakot tam arī negatīvu nākotnes perspektīvu. Šo pazeminājumu Moody's skaidro ar iepriekš pieņemto lēmumu kredītreitingu samazināt Francijai, kas veic otras lielākās iemaksas ESM.

Aģentūra 20.novembrī samazināja Francijas kredītreitingu no augstākā AAA līmeņa, norādot uz strukturālajām problēmām valsts ekonomikā, kas apgrūtina tās iespēju konkurēt globālajā līmenī. Moody's nedēļas nogalē pavēstīja, ka ESM kredītreitinga samazināšana saistīta ar nelielu iespējamības kritumu attiecībā uz Francijas spēju īstenot valsts finanšu saistības, tostarp attiecībā uz atbalstu fondam.

Kā ziņots, oktobrī oficiāli tika sākta 500 miljardu eiro (351,4 miljardu latu) apjomīgā ESM darbība, un Eirogrupas prezidents Žans Klods Junkers tajā laikā to nodēvēja par nozīmīgu pavērsienu eirozonas vēsturē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits