Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Aicina EK izstrādāt ES stratēģiju pret visu veidu ar dzimumu saistītu vardarbību

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti šodien pieņemtā rezolūcijā atkārtoti aicina Eiropas Komisiju (EK) nākt klajā ar vispārēju Eiropas Savienības (ES) stratēģiju, tostarp izstrādājot likumprojektu, kas būtu vērsts pret visu veidu vardarbību pret sievietēm un meitenēm un dzimumu vardarbību, aģentūru LETA informēja EP Informācijas birojā Latvijā.

Rezolūcijā, kas tika apstiprināta ar 580 balsīm, pret balsojot desmit, bet 27 deputātiem atturoties, stingri nosodīta visu veidu seksuāla vardarbība un pausta nožēla par to, ka pret šiem nodarījumiem izturas pārāk iecietīgi. Tāpat deputāti norāda, ka varmākas ir jāsoda, un uzsver, ka daļa no cīņas ar seksuālu vardarbību ir arī informācijas kampaņas, ziņošanas veicināšana un sociālo aizspriedumu mazināšana.

EP būtu steidzami jāpārbauda nesen izskanējusī informācija par seksuālu uzmākšanos un vardarbību EP un jāievieš darbiniekiem un deputātiem obligāta apmācību programma par respektu un cieņu darbavietā. Tāpat būtu uzturams konfidenciāls ierosināto lietu reģistrs, jāizveido neatkarīgu ekspertu darba grupa un jāstiprina atbalsts upuriem, uzlabojot EP administrācijā un/vai policijā paredzētās oficiālās procedūras, skaidroja birojā.

Tāpat rezolūcijā norādīts, ka ES dalībvalstīm vajadzētu pārbaudīt situāciju savos parlamentos, piebilstot, ka politiķiem kā pilsoņu ievēlētiem pārstāvjiem ir būtisks pienākums darboties kā pozitīvam piemēram, lai sabiedrībā novērstu un apkarotu seksuālu uzmākšanos.

Birojā norādīja, ka saskaņā ar ES Pamattiesību aģentūras 2014.gada pētījumu par vardarbību pret sievietēm katra trešā sieviete ir piedzīvojusi fizisku vai seksuālu vardarbību, līdz 55% ES sieviešu ir piedzīvojušas seksuālu uzmākšanos, 32% upuru ES norādījuši, ka varmāka bijis priekšnieks, kolēģis vai klients, bet 75% sieviešu profesijās, kur vajadzīga kvalifikācija, vai augstākā līmeņa vadības amatos ir cietušas no seksuālas uzmākšanās. Šāda pieredze ir arī 61% pakalpojumu nozarē nodarbināto sieviešu;

Tāpat 20% jauno sieviešu vecumā no 18 līdz 29 gadiem ES ir cietušas no uzmākšanās tiešsaistē, bet katra desmitā sieviete ir saskārusies ar seksuālu uzmākšanos vai kļuvusi par upuri vajāšanai jauno tehnoloģiju vidē. Kopumā 55% sieviešu ES ir saskārušās ar seksuālu uzmākšanos un vardarbību, informēja birojā.

Top komentāri

ļuļa
ļ
idioti! labāk būtu satraukušies par to, ka nelegālie imigranti izvaro un harasē sievietes uz ielas vācijā, francijā, lielbritānijā un citur katru dienu! dirsēju bars, kas nespēj piemērot vienus likumus eiropiešiem un visādiem nigeriem un arābiem. nu jau tik tālu nonākuši, ka anglijā ir pilnīgi oficiāls saits tiem musulmaņiem, kas grib otru sievu, bet likumdevēji tik plāta rokas un neko nedara, kaut daudzsievība anglijā ir aizliegta. tāpat vācijā sievietēm jau oficiālā līmenī policija iesaka neskriet vienām pašām, un nedod dievs pa mežiņu vai parku, kur nav cilvēku. vācijā skolās meitenēm aizliedz iet šortos un īsos svārkos, jo imigranti to saprotot kā seksuālu piedāvājumu. bet tā vietā, lai atrisinātu reālas seksuālā harasmenta problēmas, idiņi no EK te rezolūcijas pieņem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits