Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Aizdomās par terora aktu plānošanu Vācijā aizturēts armijas virsnieks

Vācijas aizsardzības ministre Ulrike fon der Leijena ceturtdien sarīkoja krīzes sanāksmi Berlīnē saistībā ar armijas virsnieka aizturēšanu, kurš tiek turēts aizdomās par plāniem sarīkot terora aktus, uzdodoties par sīriešu bēgli.

Krīzes sanāksmē piedalījās vairāk nekā 100 vadošu armijas un valdības amatpersonu, un diskusija tajā bija "tieša un atklāta", sacīja vārdos nenosaukti ziņu avoti.

Virsnieks Franko A., kura vārds netiek izpausts atbilstoši Vācijas privātuma likumiem, pagājušajā nedēļā tika aizturēts aizdomās par to, ka viņš uzdevies par Sīrijas bēgli Bavārijas un Hesenes federālajās zemēs, lai sarīkotu terora aktu pret migrantiem.

28 gadus vecajam vīrietim esot bijuši līdzzinātāji. Viens no viņiem bija students, kurš kopā ar Franko A. izaudzis Ofenbahas pilsētā, un arī viņš tika aizturēts pagājušajā nedēļā.

Pie aizdomās turētā tika atrasta munīcija un militārs aprīkojums, kas bija iegūti no Bundesvēra (federālajiem bruņotajiem spēkiem), ceturtdien paziņoja Aizsardzības ministrija.

Fon der Leijena šonedēļ atcēla braucienu uz ASV, lai pievērstos šai lietai, kura ir izpelnījusies kritiku no Sociāldemokrātiskās partijas un kreiso ekstrēmistu partijas Die Linke (Kreisie) puses.

Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien pauda atbalstu aizsardzības ministrei.

"Aizsardzības ministre bauda kancleres un visas valdības atbalstu savos centienos noskaidrot visus Franko A. lietas aspektus, kas attiecas uz Bundesvēru," sacīja kancleres preses sekretārs Štefens Zeiberts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits