Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Ārlietu ministri Berlīnē aicina atsākt Ukrainā sarunas par pamieru

Vācijas, Francijas, Ukrainas un Krievijas ārlietu ministri trešdien vienojušies par jaunām pamiera sarunām, kurās tiks iesaistīta Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) un kurām vajadzētu sākties ne vēlāk kā sestdien.

"Ministri aicina ne vēlāk kā 5.jūlijā no jauna sanākt kontaktgrupai ar mērķi panākt beznosacījumu un abpusēji saskaņotu noturīgu uguns pārtraukšanu," teikts kopīgajā paziņojumā, kas izplatīts pēc četru valstu ministru tikšanās Berlīnē.

Tā dēvētajā kontaktgrupā ir pārstāvēta Ukraina, EDSO un Krievija.

Ministri arī vienojās, ka no abām pusēm jāpārtrauc vardarbība, jāatbrīvo ķīlnieki un separātistu sagrābtie robežšķērsošanas punkti uz robežas ar Krieviju atkal jānodod Ukrainas varasiestāžu kontrolē.

Ministri arī atzinīgi novērtējuši Krievijas izteikto gatavību pēc uguns pārtraukšanas izsludināšanas atļaut ukraiņu robežsargiem ieiet Krievijas teritorijā, lai sasniegtu robežšķērsošanas punktus Gukova un Doņecka.

Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers gan atzinis, ka panāktā vienošanās "nav risinājums, burvju formula, kas nakts laikā visu saliks savās vietās".

"Tomēr es ticu, ka tas ir pirmais un svarīgais solis abpusēja pamiera virzienā. Tas mums un visiem dod iespēju, un mums visiem tā nekavējoties jāizmanto," norādīja Šteinmeiers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits