Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ASV, Lielbritānija un Vācija neatzīst Katalonijas neatkarību

ASV, Lielbritānija un Vācija neatzīt Katalonijas reģiona neatkarību, piektdien pēc balsojuma Katalonijas parlamentā par reģiona neatkarību no Spānijas paziņoja Vašingtonas, Londonas un Berlīnes oficiālie pārstāvji.

"Katalonija ir Spānijas neatņemama sastāvdaļa, un Savienotās Valstis atbalsta Spānijas valdības konstitucionālos centienus saglabāt Spāniju spēcīgu un vienotu," teikts ASV Valsts departamenta preses sekretāres Heteres Nauertas paziņojumā.

Savukārt Vācijas valdības preses sekretārs Štefens Zeiberts tviterī paziņoja, ka Vācijas "federālā valdība neatzīst šo neatkarības deklarāciju. Spānijas suverenitāte un teritoriālā integritāte vienmēr paliks neaizskarama".

"Mēs ceram, ka iesaistītās puses izmantos visas pieejamās iespējas dialogam un deeskalācijai," viņš piebilda.

Lielbritānijas valdība pavēstīja, ka neatzīst tagad un neatzīs nākotnē Katalonijas neatkarību.

Katalonijas reģionālais parlaments piektdien nobalsoja par neatkarības pasludināšanu no Spānijas. Īsi pēc tam Spānijas Senāts nobalsoja par tiešas pārvaldes atjaunošanu Katalonijā.

Katalonijas premjerministrs Karless Pudždemons pēc neatkarības pasludināšanu aicināja cilvēkus saglabāt mieru.

Katalonijas valdība 1.oktobrī rīkoja referendumu par reģiona neatkarību, lai gan tiesa bija atzinusi to par nekonstitucionālu un Spānijas varas iestādes centās nepieļaut tā norisi.

 

Top komentāri

vareni
v
atkārtojas 90to gadu scenārijs, kad visi šitie paši gnīdas negribēja atzīt baltijas neatkarību. paldies Islandei, ka pietika drosmes nostāties pret visiem un pateikt, ka viņi kā pirmie atzīst mūsu valstiskumu. un starp citu, vieni no pašiem pēdējiem, kas mūs atzina, bija pakaļas caurumi zviedri, kuri tagad kā pirmie izlaupa mūsu valsti gan ar savām bankām, gan izpērkot lauksaimniecības zemes un mežus.
Skotija!
S
Scottish Government backs the right of the Catalan people to determine their own future - tas jau pēc neatkarības pasludināšanas, kamēr mūsu valdībā pat NA nav dūšas formulēt viedokli, no Bruseles kājslauķa "Edgars" neviens valstsvīra rīcību jau nesagaida
T
Lielbritānija gan varētu nežagoties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits