Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Kanclere Vācijas prezidenta uzrunas laikā acīmredzami drebēja

Atkal izskan bažas par Merkeles veselību

Laikā, kad Vāciju skāris pamatīgs karstuma vilnis, svelmei vietām tuvojoties +40 grādu atzīmei, pastiprinājušās bažas par Vācijas kancleres Angelas Merkeles veselību - viņa jau otro reizi nedaudz vairāk kā nedēļas laikā publiskā pasākumā redzama, ar grūtībām mēģinot savaldīt roku trīcēšanu, vēsta ārzemju mediji.

Ceturtdienas priekšpusdienā kancleres drebuļi piefiksēti pasākumā, kurā viņa Berlīnē tikās ar Vācijas prezidentu Franku Valteru Šteinmeieru. Videoierakstā redzams, kā kanclere sakļauj kopā rokas, cenšoties savaldīt trīcēšanu. Kad viņai piedāvāta glāze ūdens, kanclere atteicās, pakratot galvu.

Izskanējušas bažas, vai 64 gadus vecās Merkeles veselības stāvoklis ir gana labs, lai viņa rītdien varētu apmeklēt G20 valstu līderu samitu Japānā, taču Merkeles preses pārstāvis Štefens Zīberts uzsvēris, ka "viss notiks kā plānots - kanclerei viss ir kārtībā".

Vācijas preses aģentūras DPA fotogrāfs norādīja, ka pēc Šteinmeiera uzrunas, kad Merkelei vairs nebija jāstāv uz vietas, viņa esot izskatījusies jau krietni labāk un vairs neesot drebējusi.

Iepriekšējo reizi bažas par kancleres veselību izskanēja 18. jūnijā, kad Vācija vizītē uzņēma Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. Toreiz kanclerei bija grūtības nostāvēt himnas laikā. Merkele norādīja, ka pie vainas bijusi dehidrācija un viņa jutusies labāk pēc tam, kad iedzērusi ūdeni.

Vācijas medijs NTV ziņo, ka kanclerei jau pirms pāris gadiem problēmas sagādājis izteikti karsts laiks - 2017. gadā vizītē Meksikā viņu drebuļi piemeklējuši svinīgās armijas ceremonijas laikā.

Top komentāri

rūgtā patiesība
r
Klintone tāpat kratījās savā priekšvēlēšanu kampaņā. No dehidratācijas neviens tā nekratās. Ja tas būtu vienu reizi, varētu teikt, ka strauji sākās drudzi un strauji kāpa temperatūra. Tā kā tas atkārtojas, visticamāk, neiroloģiska problēma. Briesmīgi, ka pasaules likteņus lemj senīli (Tramps), traki (Putins) un redzamu smadzeņu slimību skarti (Merkele) cilvēki. Tie G20 varētu būt varen jautri pasākumi, kur sanāk kopā visādu psihisku noviržu un vecuma izraisītu kaišu nomocīti ļautiņi, kas pieņem kaut kādus lēmumus, kuri ietekmē miljonus cilvēku.
Skats no malas
S
Un tā ir dehidratācija? Kuram to var iestāstīt? Vai pareizāk nebūtu vienkārši izmeklēties?
Jāārstējas
J
Nevar būt, ka Merkele ir tik neaizvietojama, ka visā Vācijā nav, kam viņu aizvietot!? Ja pati to nesaprot, tad kādam no malas jāpasaka priekšā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits