Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Avoti: Herisa par viceprezidenta amata kandidātu izraudzījusies Minesotas gubernatoru Volcu

ASV Demokrātu partijas kandidāte prezidenta amatam, pašreizējā viceprezidente Kamala Herisa par viceprezidenta amata kandidātu izraudzījusies Minesotas štata gubernatoru Timu Volcu, atklājuši avoti, kas pazīstami ar situāciju.

60 gadus vecais Volcs ir bijušais ASV armijas Nacionālās gvardes karavīrs un bijušais skolotājs, kurš pēdējās nedēļās izcēlies kā aktīvs Herisas aizstāvis. Volca atbalstītāju loks ietver baltos vēlētājus no lauku apvidiem, bet viņš, būdams gubernators, atbalstījis arī progresīvu politiku, piemēram, bezmaksas ēdināšanu skolās. Lai gan Minesotā demokrātiem ir spēcīgs atbalsts, šis štats atrodas tuvu divām svārstīgajām pavalstīm Viskonsinai un Mičiganai.

Herisa sākotnēji apsvēra gandrīz duci kandidātu, pirms izvēlējās tikai dažus nopietnus pretendentus, no kuriem visi bija baltie vīrieši. Izvēloties Volcu, viņa izvēlējusies partneri, kurš ir pierādījis sevi kā demokrātu interešu aizstāvi.

Volcs publiski ir bijis spēcīgs Herisas aizstāvis viņas kampaņā pret Donaldu Trampu, pagājušajā mēnesī intervijā nosaucot republikāņus par "vienkārši dīvainiem". Kopš tā laika demokrāti ir izmantojuši šo vēstījumu un pastiprinājuši to.

Pirmdien Mineapolē notikušajā Herisas līdzekļu vākšanas pasākumā Volcs sacīja: "Tas nebija apvainojums, ka šos puišus nosaucu par dīvainiem. Tas bija novērojums."

Viņš 2006.gadā ieguva pirmo no sešiem pilnvaru termiņiem Kongresā, pārstāvot lauku rajonu Minesotas dienvidos, un šo amatu izmantoja, lai aizstāvētu veterānu jautājumus. Volcs 24 gadus nostrādāja Nacionālajā armijas gvardē.

Viņš 2018.gadā kandidēja uz gubernatora amatu, izvirzot tēmu "Viena Minesota", un uzvarēja ar vairāk nekā 11 punktu pārsvaru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atvaira lidrobotu uzbrukumu Kijivai

Naktī uz pirmdienu krievi atkal uzbrukuši Kijivai ar lidrobotiem"Shahed", taču ukraiņu zenītartilēristi visus bezpilota lidaparātus notriekuši, pirms tie sasniedza galvaspilsētu, paziņojis...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits