Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Berlīnē diskutēs par eiro ieviešanu jaunajās dalībvalstīs

Trešdien Berlīnē notiks diskusija par eiro ieviešanu jaunajās dalībvalstīs, kuru organizē vadošā Vācijas valdības domnīca Zinātnei un politikai (Stiftung Wissenschaft und Politik jeb SWP).

Diskusijas mērķis ir izvērtēt izaicinājumus un problēmas jauno dalībvalstu ceļā uz eiro un Latviju tajā pārstāvēs Latvijas vēstniecības Vācijā 2.sekretārs Jānis Bērziņš.

SWP ir galvenais Vācijas valdības un it īpaši Kancleres Angelas Merkeles padomdevējs politiskās un ekonomiskās stratēģijas veidošanā. Diskusija, kur piedalīsies vairāku jauno dalībvalstu diplomāti, kā arī Vācijas Federālās Finanšu ministrijas un Vācijas Federālās Ekonomikas ministrijas pārstāvji, tiešā veidā ietekmēs Vācijas valdības nostāju jautājumos par eiro ieviešanu, tostarp Latvijā.

Latvijas pārstāvis Jānis Bērziņš informēs par Latvijas valdības rīcību krīzes pārvarēšanā un centieniem panākt Māstrihtas kritēriju ievērošanu jau 2012.gadā, lai sekmīgu ieviestu eiro 2014.gadā. Galvenais makroekonomiskais izaicinājums šajā uzdevumā būs inflācijas rādītāja ievērošana, jo tā nominālo vērtību Latvijā spēcīgi ietekmē izejvielu un sevišķi naftas cenas attīstība globālajā tirgū. Latvijas iespējas ievērot inflācijas kritēriju būs lielā mērā atkarīgas no ASV un Eiropas centrālo banku naudas politikas, jo tikai ar naudas pieejamības ierobežošanu un procentu likmju pacelšanu var apturēt spekulācijas uz izejvielu cenām un tādējādi arī to pieaugumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits