Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Debates par viendzimuma laulību legalizēšanu Francijas parlamentā ilgst līdz pat rītam

Debates par ārkārtīgi pretrunīgi vērtēto ieceri legalizēt viendzimuma laulības Francijas parlamenta apakšpalātā ilgušas visu nakti līdz pat pirmdienas rītam. Likumprojekts, kas paredz legalizēt homoseksuāļu laulības un atļaut viendzimuma pāriem adoptēt bērnus, Francijas parlamentā tika iesniegs pagājušajā otrdienā, taču tam jau piedāvāti 5362 grozījumi.

Aizvadītajā nedēļas nogalē deputāti debatēs pavadīja 30 stundas un mājup devās vien pirmdienas rītā, kad vairums parīziešu uzsāka dienas gaitas. Lai gan likumdevējiem izdevies nedaudz pavirzīties uz priekšu šī jautājuma izskatīšanā, izvērtēšanai vēl atlikuši 3712 grozījumi.

Opozīcijā esošās Tautas kustības savienības (UMP) rosināja pārtraukt debates svētdien plkst.1.30, taču šis priekšlikums netika atbalstīts.

Neraugoties uz garajām debatēm, deputātiem sestdien ar 249 balsīm par un 97 pret izdevās vienoties par pirmo likumprojekta pantu, kas laulību definē kā divu cilvēku, nevis tikai kā vīrieša un sievietes savienību. "Mēs esam gandarīti un lepni par pirmo soli," atzina tieslietu ministre Kristiāna Tobira. "Mēs panāksim brīvību ikvienam izvēlēties savu partneri kopīgai nākotnei."

Tikmēr viendzimuma pāru legalizēšanas pretinieki nedēļas nogalē rīkoja kārtējās demonstrācijas. Saskaņā ar policijas datiem, protesta akcijas visā valsts teritorijā pulcēja ap 80 000 cilvēku.

Sabiedriskās domas aptaujas gan liecina, ka vairums francūžu atbalsta viendzimuma pāru laulību legalizēšanu, taču adopcijas tiesību piešķiršanu homoseksuāliem pāriem atbalsta mazāks respondentu īpatsvars. Debatēm par viendzimuma laulību legalizēšanu Francijas parlamentā atvēlēts laiks līdz pat 10.februārim. Balsojums par likumprojektu kopumā paredzēts divas dienas vēlāk. Ja iecere tiks atbalstīta, viendzimuma laulību legalizēšana Francijā spēkā varētu stāties ap šā gada vidu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits