Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Doņeckā bumbas sprādzienā gājis bojā kaujinieku komandieris Arsēnijs Pavlovs

Bumbas sprādzienā Doņeckā svētdien gājis bojā promaskavisko kaujinieku komandieris Arsēnijs Pavlovs, kurš ir pazīstams arī ar pseidonīmu Motorola.

Viņš gāja bojā pēc tam, kad eksplodēja ēkas liftā ievietots spridzeklis.

Pavlovs Donbasā vadīja bataljonu Sparta un bija viens no nozīmīgākajiem kaujinieku komandieriem.

Reaģējot uz notikušo, pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas līderis Aleksandrs Zaharčenko paziņoja, ka Ukrainas prezidents Petro Porošenko "ir pārkāpis pamieru un pieteicis karu".

Kāds "Spartas" kaujinieks arī atklāja, ka bojā gājis arī Pavlova miesassargs. Bataljona kaujinieki izteikušies, ka sprādzienu sarīkojuši "Ukrainas dienesti vai arī kāds no mums".

Ukrainas Iekšlietu ministrijā uzskata, ka Motorolu nogalinājuši viņa biedri.

"Terorists Arsēnijs "Motorola" Pavlovs ir iznīcināts. Šķiet, ka to izdarījuši viņa paša cilvēknīdēju teroristiskās internacionāles biedri. Tādas Ukrainas zemē ir visu šo izdzimteņu bēdīgās, bet taisnīgās beigas," sociālajā tīklā "Facebook" ierakstījis ministrijas oficiālais pārstāvis Artjoms Ševčenko.

Versiju, ka Motorolu nogalinājuši paša līdzgaitnieki, apstiprināja arī Donbasa teroristu vidē.

"Komandieris nogalināts, sprāgstot bumbai, kas bija piestiprināta pie lifta šahtai līdzās esošās atkritumu vada telpas sienas."

"Tā tika detonēta brīdī, kad Arsēns iegāja liftā, aiz viņa aizvērās durvis, bet kabīne vēl nebija sākusi kustību uz augšu. Tas ir, darbs tika izpildīts ar precizitāti līdz sekundei," sociālā tīkla "VK" lappusē "Novorosijas zemessardzes ziņas" ierakstījis kaujinieks Andrejs Aleksejevs.

"Ukrainas diversantiem nav piekļuves ēkai, iespēju ilgu laiku tur uzturēties un veikt kaut kādus darbus, neizraisot apsardzes aizdomas. Slepkavību veikuši kaut kādi Kijevas huntas līdzdalībnieki, kuriem ir iespēja maskēties par "savējiem", lai teroraktu sagatavotu," teikts paziņojumā.

Tīmeklī parādījies video, kurā četri maskās tērpti cilvēki, stāvot pie karoga ar grupējuma "Misanthropic Division" emblēmu, atzīstas Motorolas slepkavībā.

"Šis video tiek ierakstīts Doņeckā, kur mēs tikko kā likvidējām pazīstamo teroristu Motorolu," saka viens no cilvēkiem. "Zaharčenko, Plotņicki! Jūs esat nākamie," brīdina cits.

Tiek ziņots, ka Motorolam jūnijā jau izdevies izdzīvot slepkavības mēģinājumā.

Motorolam bija 33 gadi. Viņš ir dzimis Krievijas Komi republikā un tur arī dzīvojis. Kādu laiku viņš dienējis Krievijas armijā un piedalījies otrajā Čečenijas karā.

2014.gada pavasarī ieradies Ukrainā, lai iesaistītos Krievijas agresijā pret šo valsti.

2014.gada martā viņš piedalījās prokrieviskā mītiņā Harkovā, bet tad devās uz Donbasu.

Viņa savāktais bataljons karoja pie Slovjanskas, Ilovaiskas, Doņeckas lidostā un Debaļceves rajonā.

Motorola bija pazīstams ar savu cietsirdību. Viņš personīgi piedalījies gūstekņu spīdzināšanā un nošaušanā.

Atentāti pret Doņeckas un Luhanskas teroristu līderiem nav nekāds retums. Teroristi tradicionāli uzbrukumos vaino Ukrainas drošības un aizsardzības struktūras.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits