Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Eiropas valstis aicina savus pilsoņus pamest Bengāzī

Eiropas valstis ceturtdien aicinājušas savus pilsoņus pamest Lībijas otro lielāko pilsētu Bengāzī.

Amatpersonas atteikušās sniegt sīkākus paskaidrojumus, bet Lielbritānija ir brīdinājusi par augošiem draudiem Ziemeļāfrikā, ko britu premjerministrs Deivids Kemerons nodēvējis par "džihādistu magnētu". "Mums zināms par specifiskiem un tūlītējiem draudiem rietumniekiem Bengāzī, un mēs aicinām visus britu pilsoņus (..) nekavējoties doties prom," paziņojusi Ārlietu ministrija.

Ar līdzīgiem brīdinājumiem nākusi klajā arī Vācija un Nīderlande, kā arī Austrālija. Vācijas ārlietu ministrs Gvido Vestervelle situāciju Bengāzī novērtējis kā "nopietnu un delikātu".

Domājams, ka rietumu valstu pilsoņu skaits Bengāzī nav liels un vairums šo pilsētu pametuši jau agrāk. ASV un Eiropas avoti ziņo, ka šoreiz draudi vērsti tieši pret eiropiešiem, nevis amerikāņiem. Itālija pārtrauca savu darbu Bengāzī jau pagājušajā nedēļā pēc uzbrukuma Itālijas konsulam.

Lielbritānijas brīdinājums par draudiem un aicinājums pamest Bengāzī ir sadusmojis Lībijas valdību, kura paziņojusi, ka tās rīcībā nav informācijas, kas attaisnotu šādu soli.

Pēc Lībijas diktatora Muamara Kadafi gāšanas Bengāzī notikuši vairāki uzbrukumi policijas iecirkņiem un pret armijas virsniekiem vērsti atentāti. Pilsētā aktivizējušies arī islāmistu grupējumi, kas tiek vainoti 11.septembrī notikušajā uzbrukumā ASV konsulātam, kura laikā tika noslepkavoti četri amerikāņi, tostarp ASV vēstnieks Kriss Stīvenss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits