Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ES komisāre brīdina par terora draudiem Eiropā

Eiropā pastāv "liels teroristisku uzbrukumu" risks Ziemassvētku brīvdienu laikā, jo to varētu būt veicinājis karš starp Izraēlu un palestīniešu kaujinieku grupējumu Hamās, vakar brīdināja Eiropas Savienības iekšlietu komisāre Ilva Jūhansone, vēsta Associated Press.

Viņas brīdinājums izskanēja laikā, kad Francijā policija veic izmeklēšanu par pagājušajā sestdienā notikušo nāvējošo uzbrukumu Eifeļa torņa tuvumā Parīzē. Uzbrucējs, kurš pirms tam sociālajos tīklos bija zvērējis uzticību islāmistu grupējumam Islāma valsts, ar nazi un āmuru nonāvēja kādu tūristu un ar āmuru savainoja vēl divus cilvēkus. AFP vēstīja, ka uzbrucējs bija 1997. gadā dzimis irāņu izcelsmes Francijas pilsonis, kurš Francijas iestādēm jau bijis zināms kā radikalizējies islāmists ar psihiskām problēmām.

"Notiekot karam starp Izraēlu un Hamās, tas radījis papildu polarizāciju mūsu sabiedrībā, tāpēc tuvajās svētku brīvdienās pastāv lieli teroristisko uzbrukumu draudi Eiropas Savienībā," reportieriem Briselē pirms ES iekšlietu ministru tikšanās paziņoja I. Jūhansone. "Mēs to redzējām nesen Parīzē un diemžēl esam pieredzējuši arī agrāk." Komisāre arī paziņoja, ka Eiropas Komisija papildus atvēlēs 30 miljonus eiro, lai veicinātu drošības pastiprināšanu potenciālās apdraudējuma vietās, īpaši reliģisko lūgšanu ēkās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits