Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

ES piešķir 83 miljonus eiro bēgļu apstākļu uzlabošanai Grieķijā

Eiropas Komisija (EK) paziņojusi par 83 miljonu eiro finansējuma piešķiršanu, kas būs pieejams ANO Bēgļu aģentūrai, Starptautiskā Sarkanā Krusta federācijai un sešām starptautiskajām nevalstiskajām organizācijām (NVO), lai uzlabotu bēgļu apstākļus Grieķijā.

Minētie partneri sadarbosies ar Grieķijas NVO, kurām ir vajadzīgās zināšanas par vietējiem apstākļiem. Eiropas Savienības (ES) humanitārās palīdzības un krīžu pārvarēšanas komisārs Hrists Stiljanidis saskaņā ar jauno instrumentu ārkārtas atbalstam ES šodien Atēnās parakstīja pirmos līgumus, kas palīdzēs dalībvalstīm pārvarēt krīzes, piemēram, lielu bēgļu skaitu.

"Mums pēc iespējas ātrāk ir jāatjauno cilvēcīgi dzīves apstākļi bēgļiem un migrantiem Eiropā. Ar pirmajiem īstenotajiem projektiem uz vietas mēs parādām konkrētu piemēru, kā ES tiek galā ar izaicinājumiem, ar kuriem saskaras Eiropa. Finansējums tiks piešķirts humānās palīdzības partneriem, kuri sadarbojas ar Grieķijas valdību un vietējām NVO, lai nodrošinātu, ka palīdzība tiek īstenota labi organizētā un strukturētā veidā pēc iespējas vairākās vietās," sacīja Stiljanidis.

Komisārs tikās ar Grieķijas ministru Ioanni Mouzalu un kopā ar viņu un Atēnu pilsētas mēru Giorgo Kamini apmeklēja projektus, kuri atbalstīs bēgļus Eleonā.

Pateicoties šiem jaunajiem projektiem, EK palīdzēs nodrošināt desmitiem tūkstošu bēgļu un migrantu Grieķijā primāro veselības aprūpi, pārtiku, labākus higiēnas apstākļus, bērniem piemērotas vietas un izveidos pagaidu mājokļus.

Šodien paziņotais atbalsts tiek sniegts papildus vispārējam ES atbalstam, kas tiek piešķirts saistībā ar bēgļu krīzi Grieķijā. Kopš 2015.gada Grieķija jau ir saņēmusi ārkārtas finansējumu 181 miljona eiro apmērā no Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda un Starptautiskā Drošības fonda bēgļu krīzes pārvaldīšanai papildus 509 miljoniem eiro, kas no minētajiem fondiem jau piešķirti Grieķijas 2014.-2020.gada valsts programmai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits