Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Foreign Policy: Eiropas merkelizācijai var būt katastrofālas sekas

Izdevums Foreign Policy, analizējot 8. un 9. decembrī panāktās vienošanās par pasakumiem eirozonas krīzes novēršanai, tās vērtē kā „Eiropas ģermanizāciju” un uzskata, ka ilgtermiņā vienošanās rada reālus draudus visas Eiropas Savienības pastāvēšanai, jo „perspektīvā paplašina Eiropas Savienības vadības pilnvaras, vienlaikus atņemot tai pat demokrātiskas leģitimitātes šķietamību”.

Vēl ne tik sen Francija bija Eiropas Savienības (ES) politiskais, bet Vācija – ekonomiskais motors. Tagad „Angela Merkele pieņem lēmumus, bet Nikolā Sarkozī rīko preses konferences, lai šo lēmumus izskaidrotu”. Lai kopaina būtu pilnīgāka, to iespējams papildināt ar 24 ES dalībvalstīm, kuras drūzmējas preses centrā, un ar Lielbritāniju, kas skatās caur logu, piebilst izdevums.

„Eiropas Savienībai nevajadzētu funkcionēt pēc šādas shēmas, un tās vienas dalībnieces Vācijas šovs, kas tiek rīkots it kā visas Eiropas vārdā, var nolemt bojāejai brīnišķīgu kontinenta apvienošanas projektu. Merkele šodien izskatās pēc uzvarētājas, un visa Eiropa, šķiet, guļ pie Vācijas kājām, tomēr Vācija tajā pašā laikā var nodarīt Eiropai arī daudz lielāku kaitējumu, nekā jebkura cita valsts.” uzskata Foreign Policy.

„Perspektīva ir šāda: neiepriecinoša naudas piedzīšanas, soda sankciju, noteikumu un nebeidzama sašutuma savienība, kuras centriskā elite visur Eiropā nonāk zem aizvien pieaugoša pret ES noskaņoto kā labējo, tā kreiso populistu spiediena.”

Merkeles netālredzīgums  ir tur, ka viņa visu laiku uzstāja, ka eirozonas krīzi nepieciešams apstādināt ar Eiropas valūtas un finanšu politiku ģermanizācijas palīdzību, apgalvojot, ka tas, kas ir labi Vācijai, ir labi arī visiem pārējiem. Visi šie lēmumi tiek pieņemti kopā ar Nikolā Sarkozī, ignorējot vēlētājus, kurus šajā gadījumā būtu atbilstošāk dēvēt par „pavalstniekiem”. Foreign Policy uzskata to par katastrofālu kļūdu, kura perspektīvā paplašinās Eiropas Savienības vadības pilnvaras, vienlaikus atņemot tai pat demokrātiskas leģitimitātes šķietamību.

Līdz ar to, norāda izdevums, vērsīsies plašumā pret ES vērsti noskaņojumi, vēlēšanās aizvien lielākus panākumus gūs labējie un kreisie populisti, kā rezultātā var izrādīties, ka Merkeles lēmumi Eiropai ir daudz postošāki, nekā vienotās valūtas krīzes ekonomiskās sekas.

Vienīgais mierinājums – tagad Eiropā vismaz ir parādījies vienotais tālruņa numurs, kā to vēlējās Henrijs Kisindžers. Šis numurs ir 49-30-40002526 – Merkeles biroja tālruņa numurs, noslēdz izdevums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Toyota atsakās no olimpisko spēļu sponsorēšanas

Japānas autobūves kompānija "Toyota" atteikusies no olimpisko spēļu sponsorēšanas, kā iemeslu minot to, ka spēles kļuvušas "arvien politiskākas" un sportisti tajās paliek otrajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits