Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Francijā notiek protesti pret degvielas nodokļa celšanu

Francijā sestdien visā valstī paredzēti protesti pret degvielas cenu kāpumu un valdības plāniem palielināt degvielas nodokli, protestētājiem gatavojoties bloķēt ceļus un bremzēt satiksmi.

Protestētāji sevi dēvē par "dzeltenajām vestēm", jo valkā atstarojošās dzeltenās vestes.

Pie Parīzes protestētāji bloķē maksas iekasēšanas punktus un apvedceļus, bet valdība solījusi nosūtīt policiju protestētāju aizvākšanai un piedraudējusi ar sodiem.

Iekšlietu ministrija paziņoja, ka protestos gājis bojā viens cilvēks, bet 47 cilvēki guvuši ievainojumus.

Francijas austrumos gājusi bojā kāda protestētāja, kurai uzbraukusi autovadītāja, kuru bija pārņēmusi panika pēc iekļūšanas demonstrantu pūlī.

Varasiestādes pavēstīja, ka aizturēti 24 cilvēki, bet vēl 17 nogādāti policijā nopratināšanai.

Sociālajos tīklos izsludinātas aptuveni 1500 protesta akcijas, taču no tām tikai 100 pieteiktas vietējam varasiestādēm, kā to paredz likums.

Akcijās aicināts bloķēt ceļus, kā arī rīkot "gliemeža akcijas", kad autovadītāji tīšām lēni pārvietojas pa visām automaģistrāles joslām.

Valdība plāno par četriem centiem litrā paaugstināt degvielas nodokli benzīnam un par septiņiem centiem litrā dīzeļdegvielai.

Nodokļa celšana ir daļa no prezidenta Emanuela Makrona plāniem atteikties no fosilajām degvielām.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

faktu precizējums
f
"Nodokļa celšana ir daļa no prezidenta Emanuela Makrona plāniem atteikties no fosilajām degvielām". Pirms 3 gadiem Makrons bija ekonomikas ministrs sociālistu valdībā un veicināja dīzeļdegvielas izmantošanu, paredzot tai lielu nākotni, dīzeļdegvielai tika noteikti mazāki nodokļi, kā rezultātā daudzi mazāk turīgie iedzīvotāji ir izvēlējušies tieši dīzeļdegvielas mašīnas. Tagad Makrons tieši viņiem ir visvairāk pacēlis nodokļus. Cilvēki to uztver par ņirgāšanos. Runas par ekoloģiju ir tukšie vārdi, jo Ekoloģijas ministrs ir atkāpies tieši tāpēc, ka nekas netiek darīts un pat netiek plānots ekoloģijas labā - visi solījumi tiek aizmirsti. Savukārt kad nodoklis dīzeļdegvielai tika palielināts un sākušies protesti, tikai tad tika izdomāts, ka tas tiek darīts, lai vairāk naudas novirzītu ekoloģijai. Bet kā norāda oponenti, no nodokļa palielinājuma budžetā nekas netiek novirzīts ekoloģijai. Situācija ir, kā saka, mazliet citāda nekā par to ziņo Ziņu aģentūras.
Fana
F
Visa ciena franciem par to, ka vini proteste pret politku alkatibu, zagzanu teroru, tikai jautajums, kapec Latvijas iedzivotaji neproteste pret Latvija notiekoso 28.gadu genocidu, kuru Latvija izvers Latvijas alkatigie, zagligie prezidenti, deputati, ministri, ieredni, korumpanti.? Kapec Latvija cilveki pielauj, ka vinus katru dienu valdosais zaglu, banditu rezims apzog, pazemo un iznicina?
gilets jaunes
g
Francijas iekšlietu ministrs ir paziņojis, ka Dzelteno vestu aktīvisti ir sarīkojuši šodien vairāk nekā 2000 akciju, kurās ir piedalījušies 244 tūkstoši cilvēku. Dzelteno vestu aktīvisti vēl nav paziņojuši savus datus, nevar salīdzināt, kā tie atšķirsies no oficiālajiem skaitļiem. Iekšlietu ministrs ziņo, ka viens cilvēks ir gājis bojā, 106 ir ievainoti, 5 - smagi, 38 cilvēki ir aizturēti. Atsevišķi ir dati par vienu akciju Parīzē: policija saka, ka piedalījušies 17 tūkstoši, bet dalībnieki saka, ka 120 tūkstoši. Atšķirība vien 7 reizes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits