Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Francijā pirmo reizi piespriež naudas sodu divām sievietēm par atrašanos sabiedriskā vietā ar pilnībā aizsegtu seju

Francijā piespriests naudas sods divām sievietēm, kas sabiedriskā vietā atradās ar pilnībā aizsegtu seju, ko aizliedz likums, kas šogad stājās spēkā un šī ir pirmā reize, kad tiesa soda sievietes par šī likuma pārkāpumu, vēsta britu laikraksts "Guardian".

32 gadus vecai vientuļajai mātei Hindai Ahmasai no Parīzes priekšpilsētas tiesa piesprieda sodu 120 eiro (85 lati), bet 36 gadus vecai sievietei - 80 eiro (56 lati) lielu sodu. Šī ir pirmā reize, kad musulmaņu sievietēm tiek piespriests reāls sods par atrašanos sabiedriskajā vietā ar aizklātu seju.

Ahmasa netika ielaista tiesas zālē, jo uz sēdi ieradās ar aizklātu seju un atteicās galvassegu noņemt.

Abas sievietes tika aizturētas 5.maijā, kad pie Mo pilsētas Parīzes pievārtē, kur pie pašvaldības ēkas bija pulcējušās vairākas sievietes ar aizklātām sejām, sveicot pilsētas mēru Žanu Fransuā Kopē dzimšanas dienā. Kopē bija viens no galvenajiem aizlieguma izstrādātājiem un prezidenta Nikolā Sarkozī līdzgaitniekiem.

Jau vēstīts, ka Francijā aprīlī stājās spēkā likums, kurš aizliedz sievietēm  sabiedriskās vietās valkāt tādu apģērbu, kas pilnībā aizsedz  seju.

Likumu pieņēma Francijas parlaments pagājušā gada 11.oktobrī pēc vētrainām debatēm. Politkorektuma apsvērumu dēļ tajā nav pieminēta šāda apģērba valkātāju reliģija - islāms.

Par seju pilnībā aizsedzoša apģērba valkāšanu sabiedriskā vietā sievietei draud 150 eiro (105 latu) naudassods. Vīriešiem, kas piespiež savas sievas vai meitas to valkāt, var tikt piespriests naudassods 30 tūkstošu eiro (21 tūkstoša latu) apmērā. Ja meita ir nepilngadīga, šī soda summa var tikt divkāršota.

Kopš likuma stāšanās spēka policija par tā pārkāpšanu aizturējusi apmēram 90 sievietes, tomēr līdz šim nevienai nebija piemērots sods.

Francija  ir kļuvusi par pirmo valsti, kur seju pilnībā aizsedzoša apģērba valkāšana sabiedriskās vietās ir aizliegta ar likumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits