Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Francijas eksprezidentam Širakam piespriests divu gadu nosacīts cietumsods

Tiesa ceturtdien atzina Francijas eksprezidenta Žaka Širaka vainu dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un izšķērdēšanā un piesprieda viņam divu gadu nosacītu cietumsodu.

Maksimālais soda mērs viņam izvirzītajās apsūdzībās bija pat desmit gadu cietumsods un soda nauda 150 000 eiro (105 420 latu) apmērā.

Jau ziņots, ka apsūdzības šajā tiesas procesā saistītas ar Širaka darbību pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados, atrodoties Parīzes mēra amatā.

Širaks ir apsūdzēts par mērijas līdzekļu izmantošanu, lai maksātu personām, kuras patiesībā strādājušas viņa partijas labā.

Atrodoties prezidenta amatā, no 1995.gada līdz 2007.gadam Širaks baudīja tiesisko imunitāti. Viņš bijis iesaistīts vairākos korupcijas skandālos, bet līdz šim ne reizi nav bijis notiesāts. Širaks savu vainu noliedza.

Jau ziņots, ka 2004.gadā korupcijas lietas ietvaros tika notiesāti vairāki cilvēki, tostarp Širaka līdzgaitnieks un pašreizējais Francijas ārlietu ministrs Alēns Žipē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izraēla noraidījusi aicinājumus pārtraukt uguni

Izraēla noraidījusi 12 sabiedroto valstu kopīgajā paziņojumā izteikto aicinājumu uz 21 dienu noteikt uguns pārtraukumu Libānā, lai Izraēlas un islāmistu kaujinieku grupējuma Hizbullāh savstarpējās a...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits