Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Francijas izmeklētāji identificējuši Orlī lidostas uzbrucēju

Uzbrukumu Parīzes Orlī lidostā sestdien sarīkoja 39 gadus vecais Zijeds Bens Belžakems, kurš dzimis Francijā, paziņoja ar izmeklēšanu saistīta persona, kas vēlējās palikt anonīma.

Laikraksts Le Parisien, kas identificēja uzbrucēju kā Zijedu B., vēstīja, ka viņš ir dzimis Parīzē.

Parīzes prokuratūra informēja, ka 39 gadus vecais aizdomās turētais jau iepriekš ir nonācis varasiestāžu uzmanības lokā aizdomās par islāma ekstrēmismu.

Viņa māja bija viena no daudzajām, kas tika pārmeklētas 2015.gada novembrī pēc teroristu uzbrukumiem Parīzē, kuros gāja bojā 130 cilvēku, norādīja prokuratūrā. Šīs kratīšanas bija vērstas pret cilvēkiem ar iespējamām radikālām nosliecēm.

Policijas redzeslokā iespējamais uzbrucējs iepriekš nonācis arī par laupīšanu un ar narkotikām saistītiem noziegumiem. Viņa noziegumu vēsturē ir deviņi ieraksti, informēja policija, detalizētāku informāciju neatklājot.

Pēc uzbrukuma lidostā sestdien policija uz nopratināšanu aizturēja arī aizdomās turētā tēvu un brāli. Tā ir standarta procedūra šādos gadījumos.

Francijas prezidents Fransuā Olands paziņoja, ka izmeklētāji noteikts, vai uzbrucēja mērķis bija terorakts. Viņš gan nepieļāva saistību starp sestdien notikušo un pēc mēneša gaidāmajām Francijas prezidenta vēlēšanām.

Orlī lidostā reisi sestdienas pēcpusdienā pakāpeniski tiek atsākti.

Sestdienas rītā aizdomās turēto apturēja policijas patruļa, jo viņš pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, paziņoja policija. Kad policists lūdza uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, vīrietis izvilka šaujamieroci un izšāva uz trim policistiem, no kuriem vienu ievainoja. Lai gan policisti raidīja atbildes šāvienus, uzbrucējam izdevās aizbēgt. Policija uzskata, ka viņš vēlāk atstāja savu automašīnu un nozaga citu, kas vēlāk tika atrasta Orlī lidostā.

Jau vēstīts, ka Francijas aizsardzības ministrs Žans Īvs Ledriāns iepriekš stāstīja, ka uzbrucējs Orlī lidostā vērsās pret trim Gaisa spēku karavīriem, kas patrulēja lidostā. Viņš nogrūda zemē sievieti, kurai izdevās noturēt savu ieroci, bet abi viņas kolēģi atklāja uguni, lai aizsargātu sievieti un sabiedrību. Uzbrucēja motīvs pagaidām nav zināms.

Policija secinājusi, ka uzbrucējs lidostā darbojies vienatnē.

Top komentāri

TrollisJT
T
Man ir ļoti spēcīgi iespaidi par doto tēmu... tiku ievērojis, ka vienā no Londonas lidostām vazājas divi uniformēti džeki ar mašīnpistolēm , kuru magazīnām ar līmlentu piesietas papildus magazīnās, tipa, "kā Afganistānā". Padomāju - kāda vajadzība šādā veidā izaicināt teroristus nolaupīt šos divus šmeiserus un krietni paretināt lidostas klientu skaitu? Ilgi novērojot pašapmierināto tandēmu secināju, ka principā nav problēmu diviem teroristoiem šos "atslēgt" un ieročus sagrābt. Vēlāk savos iespaidos dalījos ar dažiem latvju drošībniekiem... reakcija - visgudrs smīniņš. Nu, lūk un tagad tas notika - ar kaujas lauka flintēm defilējošai "patruļai" uzbruka ar nolūku atņemt ieroci. Labi, ka uzbrucējs viens, labi , ka tizls. Bet, ja nē? Ko tad?
Tas nebija sarezgiti
T
sis "francuzis" bija labi zinams - ka neka kopuma nosedejis 15 gadus cietuma un tikai 2016. gada novembri izlaists. Problema, ka bez vinja vel 15000 radikalislamistu ir policijas uzraudziba un gatavojas savam iznacienam.
maksis
m
Protams, ka nevar būt īsts francūzis - tas, ka muslimi Francijā piedemdējuši muslimu Zijedu, viņu par francūzi nepadara. Jeb jūs varbūt domājat, ka dzīvošana uz franču nodokļu maksātāju rēķina par francūzi padara katru dvieļgalvu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits