Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Francijas valdība atklāj viendzimuma laulību legalizācijas plāna detaļas

Francijas valdība otrdien atklājusi sīkākas detaļas par savu plānu legalizēt viendzimuma laulības un panākt, ka homoseksuāli pāri var adoptēt bērnus.

Jaunais likums attiecinās uz viendzimuma pāriem pašreiz spēkā esošo laulību institūciju, norādīja tieslietu ministre Kristiāna Tobira. "Mēs atvērsim durvis adopcijai homoseksuāliem pāriem. Viņi varēs adoptēt bērnus vai nu kā indivīdi, vai kā pāri," atklāja ministre.

Viendzimuma pāru laulības ir atļautas vairākās Eiropas valstīs, bet ne Francijā, kur šobrīd tiesības adoptēt bērnus bauda tikai precēti pāri, nevis pāri, kas noslēguši civilo savienību.

Eiropā homoseksuāliem pāriem tiesības adoptēt piešķirtas Beļģijā, Dānijā, Somijā, Vācijā, Islandē, Nīderlandē, Norvēģijā, Dānijā un Lielbritānijā. Tobira paskaidroja, ka saskaņā ar jaunajiem likumiem uz homoseksuāļiem, kas vēlēsies kļūt par vienu no vecākiem sava partnera bioloģiskajam bērnam, attieksies tie paši nosacījumi, kas uz heteroseksuālām personām.

Kā jau ziņots, jūlijā Francijas premjerministrs Žans Marks Ero paziņoja, ka viendzimuma pāru laulības Francijā tiks atļautas jau no nākamā gada. "Mūsu sabiedrība attīstās, mainās dzīvesveids un mentalitāte. (..) Valdība reaģēs uz to," paziņoja premjers.

Francijas katoļu baznīca ir nostājusies pret šādu valdības ieceri, tomēr otrdien Parīzes arhibīskaps Andrē Vins-Truā apliecināja, ka baznīca ievēros likumu arī tad, ja valdība to grozīs. Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka baznīcas nostāja nesakrīt ar sabiedrības viedokli. Vairums francūžu - gandrīz divas trešdaļas - atbalsta viendzimuma laulības.

Francijas Kristīgo demokrātu partijas (PCD) līdere Kristēna Butēna otrdien aicināja sarīkot referendumu par viendzimuma laulību legalizāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits