Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Grieķija pieņem stingrāku patvēruma likumu

Grieķija piektdien apstiprinājusi jaunu likumu, padarot stingrākus kritērijus patvēruma piešķiršanas procedūrā.

Līdz ar jaunajiem noteikumiem varasiestādes varēs koncentrēties uz to, lai raiti identificētu bēgļus, kuriem ir nepieciešama aizsardzība, nevis noslogotu sevi ar tūkstošu ekonomisko imigrantu lietām, kuriem nav tiesību uz patvērumu, skaidro valdība.

"Līdz ar šiem papildinājumiem tiek radīts kompakts likums par starptautisko aizsardzību," likumdevējiem pirms balsojuma sacīja konservatīvais premjerministrs Kiriaks Micotakis.

Likums parlamentā tika apstiprināts ar konservatīvo vairākuma un sociālistu atbalstu.

Grieķijas patvēruma piešķiršanas sistēma ar teju 70 000 izskatāmu lietu līdz šim "atradusies ieilgušā paralīzes situācijā", sacīja premjers.

"Tā deva signālu, ka cilvēki var ierasties Grieķijā un palikt neierobežotu laiku bez jebkādām pārbaudēm," norādīja Micotakis.

"Ar šo likumu tiek pausts skaidrs vēstījums - vienreiz pietiek ar tiem, kas mēģina iekļūt un palikt mūsu valstī, zinot, ka viņiem patvērums nepienākas," uzsvēra premjers.

Micotakis pēc stāšanās amatā jūlijā solīja pārskatīt likumu, kas regulē patvēruma piešķiršanu Grieķijā, norādot, ka Grieķija vienkārši nespēj tikt galā ar desmitiem tūkstošiem migrantu, kas pašreiz "iestrēguši" neefektīvajā Grieķijas sistēmā.

Micotaka valdības sākums sakrita ar migrantu pieplūdumu, kā rezultātā migrantu centri Egejas jūrās salās kļuvuši pārpildīti un patvēruma lūgumu izskatīšanas procesā izveidojies sastrēgums.

Migrantu skaits salās kopš aprīļa pieaudzis no 14 000 līdz 35 000, aptuveni sešas reizes pārsniedzot paredzēto centra iemītnieku skaitu.

Top komentāri

VVZ
V
Krietnu laiku atpakaļ sanāca iespēja apmeklēt dažas Grieķijas salas- tur tika dzerts vīns, ēsts siers, olīvas, dejots sirtaki, vārdu sakot, bija forši! Tagad tur ir izgāztuve. Un šī sērga turpina izplesties Eiropā. Skumji.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits