Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Grieķija vēlas no ES 480 miljonus eiro 100 000 nelegālo imigrantu izmitināšanai

Grieķija ir lūgusi Eiropas Savienībai (ES) 480 miljonus eiro, lai varētu izmitināt 100 000 nelegālo imigrantu, otrdien paziņoja Grieķijas valdība.

"Grieķija Eiropas Komisijai (EK) ir iesniegusi ārkārtas plānu (..) par apmēram 100 000 bēgļu," reportieriem pavēstīja Grieķijas valdības preses pārstāve Olga Gerovasili.

"Mēs nevaram panest situāciju, kad visi bēgļi dodas uz šejieni (..). Tie ir pagaidu pasākumi, ir nepieciešams pastāvīgs risinājums, kur bēgļi tiks pārvietoti," viņa piebilda.

"Grieķija ir darījusi zināmu, ka tā izmantos visus pieejamos diplomātiskos līdzekļus, lai atrastu labāko iespējamo risinājumu," uzsvēra Gerovasili.

Valdības pārstāve sacīja, ka šobrīd valstī ir ieradušies 25 000 nelegālo imigrantu, bet Atēnas ir paziņojušas, ka līdz aprīlim to skaits var sasniegt 70 000.

Viņa atklāja, ka Grieķijas bruņotie spēki šobrīd palīdz pabarot apmēram 10 000 imigrantu. Daļu imigrantu palīdz pabarot Baznīca, kā arī dažādas palīdzības organizācijas, un valdība ir aicinājusi ziedot pārtiku, medikamentus un citas lietas.

Gerovasili uzsvēra, ka nelegālās imigrācijas straume no Turcijas nav mazinājusies, neskatoties uz NATO kuģu klātbūtni Egejas jūrā.

"Nav notikusi nozīmīga mazināšanās (..). Šodien bija nedaudz vairāk kā 1000 [jaunu nelegālo imigrantu], kas ir uzskatāms par ierastu" daudzumu, viņa skaidroja.

Šobrīd apmēram 7000 nelegālo imigrantu ir sapulcējušies pie Grieķijas un Maķedonijas robežas.

Nelegālo imigrantu Balkānu maršruta valstis piektdien paziņoja, ka neļaus ieceļot vairāk par 580 nelegālajiem imigrantiem dienā.

Valstis sākušas pastiprināt robežkontroli, kopš Austrija paziņoja, ka turpmāk pieņems ne vairāk kā 80 patvēruma pieprasījumus dienā un ļaus savu teritoriju šķērsot ne vairāk kā 3200 imigrantiem dienā.

Līdz ar stingrāku noteikumu ieviešanu tūkstošiem nelegālo imigrantu iestrēguši Grieķijā.

Šogad Eiropā ieradušies teju 120 000 nelegālo imigrantu, bet pērn - 1,2 miljoni.

Lielākā nelegālo imigrantu daļa necenšas palikt pirmajās Eiropas Savienības valstīs, kuras viņi sasniedz - Itālijā vai Grieķijā -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Nelegālo imigrantu vidū tikai 30% ir Sīrijas kara bēgļi, pārējie ir ekonomiskie imigranti, decembrī atzina Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits