Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Igaunija noslēdz ar Ķīnu līgumu par sadarbību lauksaimniecības jomā

Ķīnas lauksaimniecības ministra vietnieks Niu Duņs un Igaunijas zemkopības ministrs Ivars Padars parakstījuši sadarbības līgumu par 2015. un 2016.gadu, tostarp paredzot regulāras tikšanās, otrdien vēsta izdevums Postimees Online.

Duņs preses konferencē pēc līguma parakstīšanas apmainījās ar oficiālajām pieklājības frāzēm, bet par sadarbības detaļām nevēlējās runāt. Viņš neatklāja, nedz par kādiem produktiem ir runa, nedz termiņus, kad igauņu lauksaimniecības produkti varētu nokļūt Ķīnas tirgū.

Padars savukārt norādīja, ka pēc vairāku gadu ilgas pauzes komunikācija ar Ķīnu kopš pagājušā gada rudens kļuvusi ļoti aktīva un ķīnieši paši sākuši izrādīt lielāku interesi par Igauniju.

Arī Padars nevēlējās runāt par līguma detaļām, bet norādīja, ka šogad noteikti tiks sperts liels solis pretī Ķīnas tirgus atvēršanai.

Igaunija pašreiz eksportē uz Ķīnu zivju produktus un saldētas ogas, bet tā ir ieinteresēta arī piena un gaļas produktu eksportā. Tam nepieciešams Ķīnas Pārtikas dienesta apstiprinājums par produktu kvalitāti. Igaunija tam pieteikusies jau sen, iesniedzot visus vajadzīgos dokumentus, tomēr atļauja vēl nav pienākusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits