Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Igaunijas parlaments nosoda Krievijas agresiju Gruzijā

Igaunijas parlaments otrdien ārkārtas sēdē ar 62 balsīm par un 20 pret pieņēma paziņojumu, kurā nosoda Krievijas militāro agresiju Gruzijā. Parlaments apsveic un atbalsta starptautiskās sabiedrības aicinājumu nekavējoties pārtraukt karadarbību un prasa nodrošināt Gruzijas teritoriālo integritāti ar starptautiski atzītām robežām.

Igaunijas deputāti paziņojumā pauž, ka mieru Gruzijā un tās kaimiņvalstu drošību var garantēt tikai tādā gadījumā, ja globālā, demokrātiskā kopiena izdara vienotu un pastāvīgu spiedienu. „Agresoram jāapzinās, ka uzbrukumi suverēnām valstīm noved pie starptautiskajām sankcijām,” teikts kaimiņvalsts parlamenta paziņojumā.

Igaunijas parlaments nosodīja arī Krievijas aizbildināšanos ar to, ka Dienvidosetijā viņi aizstāv savus pilsoņus. „Šos pašus argumentus izmantoja Vācijas nacionālsociālisti, kad iebruka Čehoslovākijā un Polijā, laupot tām neatkarību,” atgādina igauņu parlamentārieši.

Tāpat Igaunijas parlaments aicina pielietot jaunas miera uzturēšanas formas, lai nodrošinātu mieru Abhāzijā un Dienvidosetijā un aicina tajā iesaistīties Eiropas Savienību. Savukārt, ja Krievija turpinās agresiju, Igaunijas parlaments protestēs pret Eiropas Savienības sarunām par jauno partnerattiecību līgumu ar šo valsti. Tāpat igauņu deputāti atbalsta paātrinātu Gruzijas uzņemšanu NATO.

Igaunijas parlamenta Ārlietu komisija uz ārkārtas sēdi sanāca jau 9.augustā.

Savukārt Latvijas Saeimas Ārlietu komisijas sēde ieplānota tikai rīt, 13.augustā, bet Saeimas sēde varētu notikt ceturtdien. Rīt komisijas sēdē deputāti aicinājuši gan Gruzijas vēstnieku, gan Krievijas vēstnieku Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Igaunijas parlamenta paziņojums (angļu val.)

Igaunijas parlamenta paziņojums (krievu val.)

LASI VĒL

Ilvess: Eiropai jāpārdomā sava līdzšinējā ārpolitika

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits