Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Indīgā Īrijas cūkgaļa arī Igaunijas bērnudārzos

Atklājies, ka ar dioksīnu saindētā Īrijas cūkgaļa nonākusi arī līdz Igaunijai. Daļa no tās piegādāta kaimiņvalsts bērnudārziem, tomēr uzņēmēji un ierēdņi atteikušies izpaust tieši kuros, lai neizraisītu paniku iedzīvotājos, raksta igauņu laikraksts Eesti Paevaleht. Pirmdien Igaunijas Pārtikas un veterinārais dienests paziņoja, ka kopš 1.

septembra valstī ievestas 120 tonnas ar dioksīnu saindētas cūkgaļas. Pārbaudes uzrādīja, ka kancerogēno vielu daudzums Īrijas cūkgaļā 80 līdz 200 reižu pārsniedz pieļaujamo daudzumu. Tomēr, lai rastos kādas nopietnas veselības problēmas, cilvēkam šāda gaļa jālieto uzturā vairākus desmitus gadu. Savukārt Zviedrijā radušās aizdomas, ka saindēto cūkgaļu jau ēduši zviedru skolēni. Tādas radušās pēc tam, kad viens no valsts lielākajiem vairumtirgotājiem Servera paziņoja, ka daļai savu klientu piegādājis kādas pārtikas kompānijas produktus, kas saturējuši ar dioksīnu saindēto cūkgaļu. Servera pieļauj, ka produkti piegadāti gan vairākām skolām, gan slimnīcām, vēsta The Local. Īrijā cūku saindēšanos ar dioksīnu atklāja pagājušajā nedēļā. Indīgā viela dzīvniekos konstatēta 47 fermās Īrijā un deviņās fermās blakus esošajā Ziemeļīrijā, kurām piegādāta vienā uzņēmumā ražotā dzīvnieku pārtika. Īrijas mediji ziņo, ka dioksīns atklāts arī šajā vasltī audzētajos liellopos. Tomēr Īrijas lauksaimniecības ministrs mierinājis, ka bažām nav iemesla un liellopu gaļu no veikalu plauktiem neizņems.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Rite ieradies Kijivā

Ceturtdien Kijivā savā pirmajā oficiālajā vizītē ieradies NATO jaunais ģenerālsekretārs Marks Rite, solot alianses atbalstu Ukrainai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits