Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Īrijā negals ar Austrumeiropas krāpniekiem un narkokurjeriem

Īrijas policija satraukta par austrumeiropiešu bandām, kas nodarbojas ar laupīšanām, kredītkaršu krāpšanām un arī stāvvietu automātu aplaupīšanām. Aizturētie tiekot atbrīvoti pret galvojumu un aizbēgot, vēsta portāls baltic-ireland.ie.

Portāls arī raksta, ka Dublinā pēc starptautiskas izmeklēšanas par kokaīna tirdzniecību ir apcietināts un apsūdzēts 35 gadus vecs vīrietis. Tiek uzskatīts, ka banda kontrabandas kokaīna ievešanai Īrijā caur dažādām Eiropas lidostām kā narkotiku kurjerus ir izmantojusi austrumeiropiešus.

Stāvvietu automātu aplaupīšana ir jaunākais noziegumu veids Īrijā, atsaucoties uz Independent.ie, raksta latviešu portāls. To veic noziedznieki, kas ir saistīti ar grupējumiem, kuri līdzīgas krāpšanas pēdējo gadu laikā veikuši Lielbritānijā.

Bandas sākušas darboties Londonā, kur ir augstākās autostāvvietu maksas Eiropā, bet jaunākais krāpnieku mērķis esot Dublinas autostāvvietas.

Portāls raksta, ka pēdējā laikā labi organizētie Austrumeiropas noziedznieki aplaupa Dublinas autostāvvietu automātus, nelikumīgi iegūstot tūkstošiem eiro nedēļā. Pilsētas dienesti automātus iztukšo regulāri, parasti ik pēc sešām nedēļām. Taču noziedznieki novēro, kad tie ir piepildīti aptuveni līdz pusei, un, izmantojot mūķīzerus, atver un iztukšo. Dublinas dome situāciju nekomentē un atsakās nosaukt naudas summas, kas šādi varētu būt nozagtas.

Īru policijas uzskata, ka Īriju par pievilcīgu mērķi noziedzniekiem padara tās tieslietu sistēma - simtiem austrumeiropiešu, kas ir arestēti un apsūdzēti par bankas karšu krāpšanām, pavada cietumā tikai četras nedēļas līdz sēdei, kad viņiem tiek piešķirts atbrīvojums pret drošības naudu. Policija apgalvo, ka pēc atbrīvošanas viņi «pazūd» un, iespējams, dodas «strādāt» citās jurisdikcijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits