Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Itālijas prokurors Karmelo Dzukaro norādījis, ka NVO, kas nodarbojas ar nelegālo imigrantu glābšanu Vidusjūrā, iespējams, finansē tie paši cilvēku kontrabandisti, kas Vidusjūrā iesūta imigrantu laivas

Itālijā izmeklē NVO darbinieku iespējamo atbalstu nelegālajai imigrācijai

Itālijas prokuratūra veic izmeklēšanu saistībā ar vairāku nevalstisko organizāciju (NVO) darbinieku aktivitātēm, kas, iespējams, snieguši atbalstu nelegālajai imigrācijai, trešdien apliecināja Itālijas prokurors, pirmo reizi oficiāli apstiprinot, ka šāda izmeklēšana tiek veikta.

"Trapāni prokuratūra Sicīlijā šobrīd veic izmeklēšanu par iespējamu nelegālās imigrācijas sekmēšanas noziegumu, kas nav fokusēta uz NVO kā tādām, bet uz indivīdiem, kas darbojas NVO," sacīja vecākais prokurors Ambrodžio Kartozio.

Runājot parlamenta komitejā, Kartozio norādīja, ka dažas NVO veic imigrantu glābšanu, par to nebrīdinot Itālijas krasta apsardzi, kas ir galvenā imigrantu glābšanas operāciju koordinējošā struktūra.

Pret aizdomās turamajiem tomēr netiks uzsākta kriminālvajāšana, ja tiks pierādīts, ka viņi rīkojušies, lai glābtu cilvēku dzīvības, skaidroja prokurors.

"Varētu būt tā, ka tiek pastrādāts nelegālās imigrācijas atbalstīšanas noziegums, bet šīs darbības netiks sodītas, ja tās būs veiktas, lai glābtu cilvēku dzīvību," viņš sacīja.

Itālijas ārlietu ministrs Andželīno Alfāno šomēnes apliecināja, ka "simtprocentīgi piekrīt" prokuratūras agrāk paustajam viedoklim, ka dažas labdarības organizācijas, kas nodarbojas ar nelegālo imigrantu uzņemšanu Vidusjūrā, slepeni sadarbojas ar cilvēku kontrabandistiem.

Itālijas prokurors Karmelo Dzukaro norādījis, ka NVO, kas nodarbojas ar nelegālo imigrantu glābšanu Vidusjūrā, iespējams, finansē tie paši cilvēku kontrabandisti, kas Vidusjūrā iesūta imigrantu laivas.

Vidusjūrā šobrīd darbojas vismaz desmit NVO, kas savos kuģos uzņem nelegālos imigrantus. Puse no tām ir vācu organizācijas.

2016.gadā Itālijā ieradās rekorddaudz nelegālo imigrantu - 181 000. 90% no viņiem ieradās no Lībijas.

Top komentāri

aha
a
ja migrantus savāc pie Lībijas krastiem un ved uz Eiropu, tad tas ir vistīrākais atbalsts!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits