Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Itālija samaksājusi afrikāņu bēgļiem 500 eiro, lai tie dotos uz Vāciju

Aptuveni 300 afrikāņu bēgļi, kuri pašreiz mitinās Hamburgā aiz Bismarka pieminekļa, no Itālijas varasiestādēm saņēmuši 500 eiro (351 latu) ar norādi doties uz Vāciju, vēsta laikraksts Die Welt, atsaucoties uz Vācijas Iekšlietu ministrijas vēstuli.

Pēc plašo nemieru izcelšanās Lībijā Itālijā ieradās liels skaits bēgļu, un tūkstošiem iebraucēju katrs no Itālijas varasiestādēm saņēmuši 500 eiro, aicinot viņus doties prom no Itālijas. "Bēgļiem tika piešķirta nauda, iesakot doties uz Vāciju," teikts ministrijas vēstulē, kas adresēta ar bēgļu jomu saistītajiem padomniekiem. Itālijā šiem bēgļiem piedāvāta pagaidu apmešanās vieta, taču šim mērķim atvēlētais Eiropas Savienības (ES) finansējums ir beidzies.

Aptuveni 300 bēgļu apmetušies Hamburgā aiz Bismarka pieminekļa. Viņiem gan tur nav pajumtes, un tiesību aktīvisti skaidro, ka daudzi nelegālie imigranti auksto un mitro laikapstākļu dēļ ir sasirguši. "Viņiem nav likumīgu tiesību uz apmešanās vietu vai valsts pabalstu, un būtu bezatbildīgi sniegt viņiem viltus cerību," avīzei "Die Welt" skaidroja Hamburgas sociālo lietu ministrs Detlefs Šēle. "Viņiem nav citas iespējas, kā vien doties turp, kur viņi var strādāt un kur viņiem ir likumīgas tiesības dzīvot - vai tā būtu Itālija vai viņu izcelsmes valsts."

Hamburga bēgļiem piedāvājusi bezmaksas vilciena biļetes uz Itāliju, taču šāds priekšlikums nav guvis plašu atsaucību. Kā norāda laikraksts, šķiet, ka Itālija daudziem bēgļiem izsniegusi pagaidu dokumentus, kas ļauj tiem brīvi pārvietoties Šengenas zonā. Šis dokuments ļauj bēgļiem trīs mēnešus uzturēties Šengenas zonā, taču daudzi nelegālie imigranti Vācijā uzturas jau ilgāk.

Bēgļu tiesību aktīvistu organizācija Karawane šobrīd mēģina noskaidrot, vai pret Hamburgu var iesniegt sūdzību par nolaidības rezultātā nodarītajiem miesas bojājumiem un palīdzības nepiedāvāšanu. Tikmēr vairākas Hamburgas baznīcas un labdarības organizācijas bēgļiem piegādājušas teltis, kā arī nodrošinājušas veselības aprūpi un konsultācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits