Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Itālijas jaunā valdība nodevusi zvērestu

Itālijas jaunā valdība svētdien nodevusi zvērestu, pieliekot punktu politiskajai krīzei, kurā valsts ieslīga pēc februāra nogalē aizvadītajām parlamenta vēlēšanām, kurā kreiso partiju koalīcija uzvarēja, taču nespēja izcīnīt vairākumu abās parlamenta palātās.

Itālijas prezidenta Džordžo Napolitāno vadītajā ceremonijā kā pirmais zvērestu nodeva jaunais premjerministrs - Demokrātiskās partijas (PD) politiķis Enriko Leta.

Jauno koalīcijas valdību veido 21 ministrs.

Jau vēstīts, ka valdībā ietilpst arī bijušā premjerministra Silvio Berluskoni labējā Tautas brīvības partija (PDL). Pats Berluskoni valdībā neietilpst, taču vairākus vadošos amatus ieņem viņa partijas pārstāvji.

PDL sekretārs Andželīno Alfano kļuvis par premjerministra vietnieku un iekšlietu ministru. Itālijas Bankas ģenerāldirektors Fabricio Sakomanni vadīs Ekonomikas ministriju, bet bijusī Eiropas Savienības (ES) komisāre Emma Bonino jaunajā valdībā ieņēmusi ārlietu ministres amatu.

Gaidāms, ka jaunais premjerministrs jau pirmdien iepazīstinās parlamentu ar savu darba programmu, bet otrdien parlamentā notiks uzticības balsojumus jaunajai valdībai.

Leta jau norādījis, ka vēlas izveidot tādu valdību, kas vairāk rūpētos par itāļu vajadzībām un spētu izvairīties no bargajiem taupības pasākumiem, kā arī spētu cīnīties pret graujošo bezdarbu.

Atklājot jaunās valdības sastāvu, Leta sestdien sacīja, ka jūtas lepnas, ka viņa kabinetā būs daudz salīdzinoši jaunu ministru - ministru vidējais vecums ir 53 gadi - , kā arī daudz sieviešu.

Laikraksta La Repubblica slejās Leta nodēvēts par "slimās Itālijas ārstu" un norādīts, ka 46 gadus vecais politiķis, kurš kļuvis par vienu no jaunākajiem valdības vadītājiem Eiropā, ir turējis savu solījumu un izveidojis svaigu valdību no ekspertiem un politiķiem, kuri netiek vērtēti izteikti pretrunīgi.

Komentētāji norāda, ka ministru sarakstā nav iekļauti Itālijas politikas "lielie vārdi" un tas acīmredzot darīts, lai izvairītos no nesaskaņām koalīcijas iekšienē un atbildētu uz vēlētāju prasībām pēc pārmaiņām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits