Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Itālijas pilsētu ielās noziedzību apkaros armija

Lai nodrošinātu kārtību lielāko Itālijas pilsētu ielās, tajās jau nākamnedēļ izies aptuveni 4000 policistu, paziņojis iekšlietu ministrs Roberto Maroni. Plānots, ka viņi nākamos sešus mēnešus palīdzēs policistiem cīnīties ar noziedzniekiem un nelegālajiem imigrantiem, kā arī apsargās iespējamos teroristu uzbrukuma mērķus: Vatikānu, Milānas katedrāli, dzelzceļa stacijas un vēstniecības. Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni jau pirms vēlēšanām solīja samazināt noziedzību un nelegālo imigrāciju.

Ar šādu valdības plānu nav mierā ne opozīcija, ne policija. "Tūrisma sezonas kulminācijā nevajadzētu par Itālijas vizītkarti padarīt pilsētu centros patrulējošus karavīrus," Reuters sacīja opozīcijas deputāts Marko Miniti. Viņaprāt, S.Berluskoni tā vēlas celt savu popularitāti, jo efektīvāka būtu finansējuma palielināšana policijai. Tam piekrīt arī kārtības sargi. Itālijas lielākās policistu arodbiedrības vadītājs Džuzepe Tjani trešdien pat aicināja valdību mainīt plānu un norīkot karavīrus tikai atsevišķu vietu apsardzei, lai ļautu policistiem ar lielākiem spēkiem pievērsties savam tiešajam uzdevumam — kārtības uzturēšanai un noziedznieku ķeršanai. "Jauktas patruļas ir bīstamas un demokrātiskai valstij nepiemērotas," viņu citē vietējā aģentūra AKI.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits