Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Itālijas prezidents uztic Džuzepem Kontem jaunās valdības veidošanu

Itālijas prezidents Serdžo Matarella trešdien uzticējis populistiskās Pieczvaigžņu kustības (M5S) un labējās Līgas izvirzītajam premjerministra amata kandidātam Džuzepem Kontem veidot jauno valdību.

Prezidentam bija jādod sava piekrišana premjerministra kandidātam un abu partiju saskaņotajai jaunās valdības programmai, pirms abas partijas var sākt koalīcijas valdības sastādīšanu.

M5S biedrs Konte ir jaunpienācējs uz politiskās skatuves un līdz šim nav ieņēmis nevienu vēlētu amatu. Tajā pašā laikā viņam ir solīda jurista un akadēmiskā karjera un viņš bijis arī M5S līdera personīgais advokāts.

M5S un līgas līderi ir solījuši samazināt nodokļus, atvieglot taupības pasākumus, palielināt sociālos izdevumus un pastiprināt nelegālo migrantu deportēšanu.

Eiroskeptiskās partijas arī solījušas pārskatīt Itālijas līgumus ar Eiropas Savienību (ES).

Jaunā valdība varētu nodot amata zvērestus jau šonedēļ vai nākamajā nedēļā. Koalīcijas līgums pieliktu punktu politiskajam strupceļam, kādā Itālija nonāca pēc 4.martā notikušajām parlamenta vēlēšanām.

Saskaņā ar laikraksta "La Repubblica" svētdien publicētajiem aptaujas rezultātiem M5S un Līgas veidoto valdību atbalsta 60% itāļu.

Taču Itālijas topošās valdības neprognozējamība ir raisījusi bažas Briselē un finanšu tirgos.

"Jaunajai Itālijas valdībai steidzami nepieciešams atbalstīt spēcīgās ekonomikas politikas un Eiropu, citādi es redzu panikas risku finanšu tirgos," norādīja Vācijas Ekonomikas izpētes institūta vadītājs Marsels Fracšers.

Top komentāri

skaties kā gribi
s
Citāts: "M5S un Līgas veidoto valdību atbalsta 60% itāļu." Tas izsaka visu. Vēlēšanās ir piedalījušies ap 70% vēlētāju, šīs divas partijas ir ieguvušas tikai mazliet vairāk par pusi no balsīm (32% + 17%), kas no visiem vēlētājiem ir vien 36%, un tagad to atbalsta 60% itāļu. Tas nozīmē, ka tās piedāvā to, ko itāļi grib. Pēc vēlēšanām šo partiju popularitāte ir pieaugusi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits